A Cisco igazgatótanácsának tagja lesz az AMD-s Lisa Su

A nagy befolyású vezető új szerepkörben teheti majd magát próbára a továbbiakban.

A Cisco igazgatótanácsának tagja lesz az AMD-s Lisa Su

A Cisco nem kis meglepetést okozva bejelentette, hogy egy külsős szakember csatlakozik az igazgatótanácshoz. Dr. Lisa T. Su a jövőben fontos szerepet vállal majd abban, hogy az elsősorban hálózati berendezésekkel foglalkozó vállalat a jövőben még jobban szerepelhessen.

A Cisco szekere az elmúlt néhány hónapban egy kicsit megtorpant a tőzsdeindex alapján, de alapvetően jó helyzetben van, és a cég vezetése minden bizonnyal bízik abban, hogy Lisa Su is hozzá tud majd járulni ahhoz, hogy a jövőben még eredményesebben szerepelhessen.

Galéria megnyitása

A szakember irányítása alatt az AMD pályája hatalmas fordulatot vett, és több vezetői elismerésben is részesült emiatt az elmúlt években. Tavaly a világ legjobb CEO-ja címet megszerezte a Barron's üzleti lapnál, felkerült a Fortune legkiemelkedőbb üzletasszonyokat összesítő listájára, és még a The Bloomberg 50-be is bekerült, ahol olyan személyiségekkel említik egy lapon, mint Greta Thunberg, Lil Nas X és Stephanie Kelton.

Lisa Su ráadásul nem most először tölt be más helyen igazgatótanácsi posztot, szóval mondhatni van rutinja ebben is. Tavaly decemberig az Analog Devices-nél volt ugyanilyen szerepben. Könnyen lehet, hogy eleve azért hagyta ott nemrégiben azt a széket, mert tudta, hogy a Ciscóhoz fog átülni, és két ilyen szerepet már nem tudott volna vállalni.

„Lisa kiváló üzleti vezető, nagy tapasztalattal rendelkezik a félvezető-ipar területén” – jelentette ki Chuck Robbins, a Cisco elnöke és vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy hozzájárul a Cisco igazgatótanácsához és üzleti működéséhez, miközben továbbra is úttörő technológiákat fejlesztünk, és megalapozzuk az új internetet az 5G korszak számára, amely elősegíti ügyfeleink számára a minden eddiginél gyorsabb innovációját.”

Galéria megnyitása

Az 50 éves Dr. Lisa T. Su 2012-ben csatlakozott az AMD-hez, és 2014 októbere óta tölti be a CEO és az elnök szerepét. Természetesen az AMD igazgatótanácsának is a részese, és rengeteg tapasztalattal gazdagodott az elmúlt több mint 5 évben az AMD élén. Korábban a Freescale Semiconductornál töltött be több kiemelt pozíciót is, ahol szintén nagyon sokat tanulhatott például a globális stratégiákról. 2007-től dolgozott Su a Freescale kötelékében, azt megelőzően pedig az IBM különböző divízióinál is eltöltött nem kevesebb mint 13 évet. És a Texas Instrumentsnél is dolgozott a 90-es években.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Cisco esetleg valamilyen komolyabb átszervezésben is gondolkodik-e, amihez különösen számít Lisa Su munkájára. A vállalat jövőbeli terveiről nem esett szó a közleményben.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap