40 W-os vezetékmentes töltést demózott a Xiaomi

40 W-os vezetékmentes töltést demózott a Xiaomi

A Xiaomi folyamatosan azon van, hogy a gyorstöltési technológiáit a lehető legmagasabb szintre emelje. A vállalat korábban arról beszélt, hogy 100 wattos gyorstöltésen dolgozik vezetékes kapcsolat mellett, most pedig működés közben mutatott meg egy 40 wattos vezeték nélküli töltési eljárást.

Pillanatnyilag a Xiaomi nyújtja a felhasználók számára a leggyorsabb vezeték nélküli töltés támogatását a Mi 10 széria esetében, ezek a mobilok már 30 wattos szintnél tartanak kábel nélkül is. Ez a Mi Charge Turbo eljárás már a vezetékes gyorstöltőket is képes megszégyeníteni adott esetben, de a Xiaomi szerint érdemes még ennél is magasabb szintre emelni a vezeték nélküli töltés teljesítményét.

Most a vállalat a világon először mutatott 40 wattos vezeték nélküli töltést működés közben. És ez a fejlesztés egyébként több szempontból is érdekes. Tudniillik a Xiaominak nem kellett egy teljesen új okostelefont alkotnia ahhoz, hogy ezt a szintet elérje. Elegendő volt hozzá módosítania a vállalatnak egy meglévő Mi 10 Pro okostelefont.

Azt nem tudjuk, hogy a rendszer pontosan miként működött, és hogy mekkora mértékben kellett a Mi 10 Próhoz hozzányúlni, de az biztos, hogy az akkumulátor lefogyott a 40 wattos vezeték nélküli töltéshez. Az eredetileg 4500 milliamperes akkumulátor helyét egy 4000 milliamperes telep vette át. A töltésre szolgáló pad pedig valószínűleg léghűtéssel is el volt látva annak érdekében, hogy a melegedést megfelelően kezelje, elkerülje a problémákat.

A bemutatóban látottak alapján a vezeték nélküli töltéssel sikerült 20 perc alatt 57 százalékos szintre pumpálni a telepet, 30 perc elteltével pedig már 82%-os szintnél járt. A töltés teljes egészében mindössze 40 percig tartott, persze, mint a legtöbb gyorstöltés, ez is lassabb már az utolsó százalékok elérésénél. Nem tartja végig a kiemelkedő sebességet, hanem elkezd a végén lassítani, hogy óvja a különböző komponenseket.

Arról sajnos nem esett szó, hogy ez a megoldás mikor kerülhet majd bevetésre, de talán az sem kizárt, hogy lesz a Mi 10 Prónak olyan különleges kiadása, ami kereskedelmi forgalomba fog kerülni a 40 wattos vezeték nélküli gyorstöltéssel.

A vezeték nélküli gyorstöltés még mindig nem annyira elterjedt egyébként, hogy a felsőkategóriás okostelefonok kivétel nélkül támogassák, ugyanakkor a technológia nagyon dinamikusan fejlődik, és a mások mellett Xiaomi megmutatta már több alkalommal, hogy abszolút jól használható alternatíva a vezetékes töltés mellett.

A Vivo is kidolgozott elvileg egy olyan eljárást, ami még a Xiaomi most megvillantott megoldásnánál is nagyobb teljesítményre képes. Az APEX 2020 koncepciómobil esetében lett kiemelve a 60 wattos vezeték nélküli gyorstöltés támogatása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap