Öt éven belül fordít az 5G

Elemzők szerint 2023-ban már több 5G-s mobil kerül majd eladásra, mint 4G LTE modemes.

Öt éven belül fordít az 5G

A Canalys előszeretettel szokott hosszú távú előrejelzésekbe bocsátkozni, és ezúttal az elemzők azt vizsgálták a vállalatnál, hogy miként alakulhat majd az 5G népszerűsége a következő években. A vállalat szerint nagyon jól fog teljesíteni az 5G, és meredeken emelkedhet majd a következő években a népszerűsége.

Tavaly már sokan rebesgették, hogy 2019-ben több okostelefon fog fogyni, mint a korábbi években, amikor folyamatosan csökkentek az értékesítések. Az elemzők arra számítottak, hogy az 5G lesz az egyik olyan újítás, ami kellő lendületet adhat a piacnak, de az most már biztos, hogy ez nem fog beigazolódni. Idén még csak megjelennek az első fecskék a gyártóknál, és lassan munkába állnak a kereskedelmi hálózatok, összesen alig néhány millió 5G modemes készülék kerülhet eladásra. De a Canalys szerint a visszafogott kezdeti lendület gyorsan megfordul majd a következő években, és 2023-ra fordulóponthoz érkezhetünk.

Galéria megnyitása

Az elemzésből egyértelműen látszik, hogy a szakemberek úgy vélik, hogy 5 év múlva már az eladott mobilok 51,4 százalékának a repertoárjában szerepelni fog az 5G támogatás is a meglévő 4G LTE szupport mellett. Azok a készülékek innentől hátrányba kerülnek, amik kizárólag 4G modemnek adnak majd otthont. Vélhetően ekkorra már a középkategóriában is teljesen átlagossá válhat az 5G támogatás megléte, és elszaporodhatnak az integrált 5G modemes rendszerchipek. Túl sok részletbe a jóslat kapcsán nem bocsátkozott a Canalys, de néhány érdekességet még hozzáfűztek a dologhoz.

Galéria megnyitása

Úgy kalkulálnak az elemzők, hogy 2023 végéig összesen nem kevesebb mint 1,9 milliárd olyan okostelefon talál majd gazdára, aminél biztosított lesz az 5G hálózati modem is egyebek mellett. A Canalys szerint Kínában fogja először megelőzni az 5G-s eszközöknek eladása a kizárólag 4G LTE-s konstrukciókét. És 2023-ban a globális forgalomnak a 34 százaléka keletkezhet majd Kínában, míg Észak-Amerika nevéhez 18,8% fűződhet majd, az Ázsiai térség maradéka pedig 17,4 százalékkal járulhat hozzá az eladásokhoz. A Canalys úgy véli, hogy a kiemelt kormányzati technológiai ütemtervnek köszönhetően fog kifejezetten jó tempóval terjedni az 5G. A cég úgy látja, hogy 774 millió 5G-s mobilt sikerül majd eladni 2023-ban, amiből az következik, hogy 1,506 milliádos teljes forgalomra számít a Canalys, ami egyértelmű előrelépést jelentene a 2018-as adathoz képest.

Galéria megnyitása

Érdekesség a friss hír kapcsán, hogy a Canalys becslése egyébként nagyjából egybeesik azzal, mint amit az Ericsson jósolt korábban. A svéd távközlési vállalat is azt hangoztatta, mint az elemzők, véleménye szerint is 2023 lesz a fordulópont az 5G számára. Az Ericsson pedig azon lesz, hogy ebből kellő hasznot húzzon, hiszen a hálózati infrastruktúrák fejlesztéséhez masszívan hozzájárulhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap