​​​​​​​2020-tól egyre több eszközre kerül Harmony OS a Huawei-nél

Hivatalos információk derültek ki annak kapcsán, hogy mire számíthatunk jövőre ezen a fronton.

​​​​​​​2020-tól egyre több eszközre kerül Harmony OS a Huawei-nél

Azt már tudjuk, hogy a Huawei egy különleges operációs rendszert fejleszt. Azt követően derült ez ki, hogy a vállalat ellen nagyon komoly tiltást lengetett be az Egyesült Államok. Az USA kormánya által tervezett szabályozás továbbra sem lépett életbe, és az utóbbi időben jelentősen fellazult, de a Huawei-t ez nem tartja vissza a fejlesztésben, sőt mi több, a korábbinál is több energiát fektet ebbe. Most pedig egy kevés információt kaptunk arról, hogy ez a megoldás hol bukkanhat fel jövőre.

Galéria megnyitása

A Harmony OS operációs rendszer létezését hónapokig nem ismerte el hivatalosan a Huawei, de aztán augusztusban megtört a jég. A vállalat hivatalosan is bejelentette az újdonságot, ami mikrokernel alapú, és nagyon széles körben lehet majd alkalmazni a tervek szerint. A vállalat az első kész termékkel is előrukkolt már, ami egy televízió lett. A Harmony OS tehát első körben okostévéken kezdte meg a karrierjét, de ennél sokkal nagyobb tervei vannak ezzel a Huawei-nek. A vállalat egyik szakembere most arról szólt néhány szót, hogy 2020-ban milyen irányba indulhat el a Harmony OS.

Az újdonság kapcsán azt már korábban elmondta a kínai alakulat, hogy a fokozatosságra fognak törekedni, és az alapoktól indulva akarják kiterjeszteni ezt a megoldás. Ennek köszönhető az, hogy először televíziók képernyőjén keresztül lehet a Harmony OS-sel ismerkedni. Következő körben pedig intelligens lakáskiegészítők fedélzetén jelenhet majd ez meg 2020 folyamán. Ezek között lesznek hangszórók és kisebb képernyővel szerelt modellek is, amik a Google által vázolt Smart Display eszközökhöz hasonlíthatnak majd.

Szintén a következő évben bukkanhatnak majd fel az első olyan okosórák, amiken már a Harmony OS futhat. A Huawei az okosóráin egy ideje már egyébként is egy egyszerűbb, saját fejlesztésű szoftvert használt, nem pedig a Google által kínált Wear OS-t. Szóval ezen a téren különösen nagy tapasztalattal fejleszthetik a vállalat szakemberei a Harmony OS alapú rendszert. És 2020-ban akár már virtuális valósággal kapcsolatos készülék is befuthat majd ezzel az operációs rendszerrel.

Galéria megnyitása

Az, hogy nagyobb tudású, komplexebb eszközökön is megjelenjen a Harmony OS, még több időt fog igénybe venni a friss információk szerint. A személyi számítógépek, az okostelefonok és a táblagépek meghódítása egyelőre nincs napirendi ponton a Huawei-nél. Szóval nem mostanában fogja az Androidot, vagy éppen a Windowst lecserélni a cég.

A Huawei tervei szerint a Harmony OS fel lesz használva a Kínába szánt termékektől kezdve a nemzetközi szintű fejlesztésekig minden fronton. Szóval teljesen komolyan veszi a vállalat, és ebben látja pillanatnyilag a jövőt. De azért ahhoz továbbra is tartja magát, hogy más egyéb operációs rendszereket is egészen addig fog támogatni, amíg lehetősége van erre. És mindent megtesz azért, hogy a kínálatát a felhasználók érdekeit is szem előtt tartva alakítsa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap