120 wattos töltésről, 5G-ről és kiterjesztett valóságról beszélt a Vivo

A vállalat komoly fejlesztésekben gondolkodik, és mindegyik esetben eredményesen halad előre.

120 wattos töltésről, 5G-ről és kiterjesztett valóságról beszélt a Vivo

A Vivo már korábban beharangozta a 120 wattos gyorstöltési technológiájának érkezését, és most újabb részleteket árult el ennek kapcsán. Emellett pedig kitért a kiterjesztett valóság területére, amihez már szemüveget is létrehozott, és beszélt az 5G terjedésének az üteméről is.

A Vivo Super FlashCharge néven fogja biztosítani a 120 wattos töltési technológiáját. Ezzel kapcsolatban a vállalat már korábban elárulta, hogy egy 4000 milliamperes kapacitású akkumulátorral szerelt eszközt mindössze 5 perc leforgása alatt képes lesz nulláról indulva 50 százalékos szintre tölteni, és a teljes feltöltés sem fog nagyon sokkal több időbe telni, ez mindössze 13 perc alatt lezajlik. Így akkor is feltudja majd tölteni néhány órára elegendő energiával a készülékét a tulajdonosa, ha csak 2-3 perc áll a rendelkezésére. Valószínűleg szinte minden olvasónk járt már úgy, hogy örült volna egy ilyen lehetőségnek.

Az elképesztő teljesítmény elérése érdekében a Vivo szakemberei a feszültséget és az áramerősséget is az átlagosnál magasabbra emelték. A folyamat során akár 20 volt mellett 6 amperrel mehet a töltés, így jön ki a 120 wattos teljesítmény. Ahhoz, hogy teljesen ki lehessen használni ezt a technológiát, hitelesített eszközöket kell majd alkalmaznia a felhasználónk. Arról továbbra sem esett szó hivatalosan, hogy ez az elképesztő gyorstöltés mikor és hol kerülhet majd először bevetésre.

Galéria megnyitása

A Vivo ugyan már belebegtetett egy olyan prototípust, ami 5G támogatást vonultatott fel, de hivatalosan még nincs 5G modemmel szerelt készüléke a cégnek. És most úgy tűnik, hogy nem is a Vivo márkanév alatt fog az első ilyen masina felbukkanni, hanem az iQOO almárka égisze alatt születhet meg a szerkezet. Az biztos, hogy ebben az okostelefonban a Snapdragon 855 rendszerchip fog találkozni a Snapdragon X50 modemmel, a Vivo ugyanis szorosan együttműködik a Qualcommal. Az 5G-vel kapcsolatban a Vivo nagyon bizakodó, úgy véli, hogy a gyors fejlődésnek és az új infrastruktúrának köszönhetően a szolgáltatók hamarosan emelhetik majd az adatkereteket. Reményei szerint a mostani 20 GB-os csomagok a jövőben 1 TB-ra bővülhetnek, és az általános tempó pedig 5-10-szer lehet jobb, mire kiforrnak a hálózatok, és lesz megfelelő lefedettség.

Galéria megnyitása

Konkrétumokat az 5G-s okostelefonnal kapcsolatosan a Vivo nem kívánt elárulni egyelőre. Azt viszont még ezen a ponton elmondta a cég, hogy próbálták az 5G nyújtotta extra fogyasztást a lehető legszerényebb szintre csökkenteni, és ennek eredményeként egy teljes nap elteltével csak 70%-ra merült az 5G-s szerkezetük akkumulátora. A kész termék a harmadik negyedév során fog debütálni a tervek szerint.

Galéria megnyitása

Az 5G esetében nem az a legfontosabb, hogy gyorsabb a 4G LTE-nél, hanem az, hogy a késleltetése a töredékére mérséklődhet. Ez jól fog jönni a játékok streamelésénél, valamint a kiterjesztett valóságnál is, ami szintén előkerült fontos témaként a Vivónál. A cég bemutatott egy AR szemüveget, amit sokféle dologra lehet majd használni. Próbára tehetőek kiterjesztett valóságon alapuló játékok, megnézhetőek rajta térhatású videók, és akár vállalati funkciókat is elláthat. A szerkezet okostelefonhoz kapcsolódva használható ki, így mobilis, nem kell hozzá személyi számítógép. A benne található panelek 720p-s felbontásúak és 6 DoF érzékelést támogat, szóval kiválóan képes a mozgás lekövetésére.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap