Xbox 360-árcsökkentés várható

Március 14.-étől Európában várhatóan jelentősen megnyesi majd az Xbox 360-asok árát a Microsoft - állítja egy friss jelentés, számos játékipari forrásra, valamint Egyesült Királyság-béli forgalmazókra hivatkozva.

Xbox 360-árcsökkentés várható

Március 14.-étől Európában várhatóan jelentősen megnyesi majd az Xbox 360-asok árát a Microsoft - állítja egy friss jelentés, számos játékipari forrásra, valamint Egyesült Királyság-béli forgalmazókra hivatkozva. Ezek szerint ugyanis az említett napon nem kevesebb, mint €50-nak megfelelő darabot vágnak majd le a 360-asok valamennyi változatának ellenértékéből, az Arcade-től egészen az Elite-ig. Ez a két változat így végeredményben £150 és £240 körüli összegbe kerülne majd.

Az árcsökkentés hátterében egyrészt természetesen a piaci verseny áll, mivel a 360-asok (és, ami azt illeti, a PS3-asok is) jelenleg részben amiatt is vannak lényeges versenyhátrányban a Nintendo Wii-vel szemben, mert ez utóbbi lényegesen megfizethetőbb a másik kettőnél (legalábbis alapgép fronton).

Másrészt azonban tekinthető mindez az új idők előszelének is, amely az egy ideje már híresztelt, így vélhetőleg jó ideje fejlesztés alatt álló, Jasper névre hallgató felújított Xbox-ot harangozza be. Ez csendesebb, hatékonyabb (áramfogyasztás tekintetében) és jobban is hűtött, ezért ennek az árát viszont teljes joggal helyezhetik majd a kellő magasságokba - és a "régiek" is kellően olcsónak tűnhetnek majd mellette.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward