Uri Gellert tévé-trükkökkel gyanúsítják

Egy sikeres izraeli tévéműsorban a kanálhajlító sztár, Uri Geller varázslók össztűzébe került, mivel „trükköket és csalást” alkalmazott

Uri Gellert tévé-trükkökkel gyanúsítják

Egy sikeres izraeli tévéműsorban a kanálhajlító sztár, Uri Geller varázslók össztűzébe került, mivel „trükköket és csalást” alkalmazott. Az önjelölt paranormális új embereket keres, hogy átadja nekik „hatalmát”. Ám az izraeli varázsló, Eliron Toby azt nyilatkozta, hogy a műsor elvette a kedvüket mindazoknak, akik hinni szerettek volna Geller-ben, Dandi Asraf szerint pedig nem volt jelen semmiféle „természet fölötti” erő.

Az izraeli születésű Geller elmondta, hogy a műsorban nem szerepeltek bűvészmutatványok. Azt nyilatkozta az Agence France-Presse (AFP) hírügynökségnek, hogy a résztvevőknek valóban természetfölötti képességeik voltak, amelyekkel varázslatokat tudtak véghezvinni.

’Rejtélyes’ erők

„Nem vagyok varázsló, soha nem is voltam az” – mondta Geller. „A hatalmam körül megtartom a rejtélyt.” Asraf szerint a műsor nagy része „szórakoztató” volt. „Ugyanakkor egyértelmű csalás és ámítás volt az egész. Nincs természet fölötti. Nincs mágia. Ilyesmi nem létezik.” Toby elmondta, hogy szomorú, amiért „egy ilyen ember ennyi éven át hülyített az embereket”. „Ellentmond annak a vélekedésnek, hogy az embereket nem lehet örökké az orruknál fogva vezetni. Az emberek hinni akarnak abban, hogy Geller meg tudja gyógyítani őket, és segíteni tud rajtuk.”

A Mágusok Izraeli Szövetsége várhatóan összeül majd, hogy megvitassák a műsort. A társaság elnöke, Dalia Peled elmondta: „A társaság reméli, hogy a közönség megérti, hogy ez egy szórakoztató műsor , így az ott bemutatott trükköket nem a természetfölötti erők irányítják”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward