Ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kaphat a Galaxy S10

Ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kaphat a Galaxy S10

A várakozások szerint a Samsung legelső okostelefonja, aminek a kijelzőjébe lesz integrálva az ujjlenyomat-olvasója, a Galaxy S10 lesz. És egy friss tajvani jelentés már azt is tudni véli, hogy milyen szenzort alkalmaz majd a dél-koreai alakulat.

A Galaxy S10 fedélzetén állítólag a Qualcomm harmadik generációs, legújabb ultrahangos biometrikus érzékelője lesz jelen, ami képes üvegrétegen keresztül is feltérképezni az emberek ujjlenyomatát. A Qualcomm már egy ideje csiszolgatja ezt az ultrahangos megoldását, a legelső változat még 2015-ben jött létre, és úgy fest, hogy a mostani már megüti azt a minőségi szintet, amire a Samsungnak szüksége van a megfelelő felhasználói élmény biztosításához. A vállalat az érintőpanelek készítésére szakosodott General Interface Solutions partnerségében hozhatja létre a terméket.

Galéria megnyitása

Mostanra egyébként már több olyan mobil is piacra került, aminek a kijelzője mögé van rejtve az ujjlenyomat-olvasója, ezek viszont optikai elven üzemelnek, így elvileg nem annyira pontosak, mint a Qualcomm fejlesztése. A chipdizájner az ultrahangos eljárásnak köszönhetően 3D képet tud alkotni a mintákról, míg az optikai eljárással üzemelő riválisai csak 2D-sek, és ennek a működésébe a környezeti hatások is kevésbé szólhatnak bele. Állítólag ennél az ultrahangos megoldásnál már az üvegnek sem kell annyira vékonynak lennie, mint mondjuk a Synaptics optikai egységénél, így egyáltalán nem mehet a használata a strapabíróság rovására.

Korábban egyébként már lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Galaxy S10-nél a kijelzőben lesz az ujjlenyomat-olvasó, de akkor az a hír járta, hogy nem minden SGS10 modell kap majd ilyen egységet, lesz olyan változat, ahol továbbra is a hátlapon kell majd keresni a biometrikus érzékelőt. És bizony még elég sok idő van addig, amíg ez hivatalosan kiderülhet, mert a soron következő Galaxy S-széria biztosan csak jövőre kerül bevetésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap