Új világrekord mobilhajításban

A mobilhajítás könnyed és modern finn sportág, amelyben összetalálkozik egymással az újrahasznosítás filozófiája és a jókedv, vélik a szervezők. 

Új világrekord mobilhajításban

A tizennyolc esztendős Ere Karjalainen új világrekordot állított fel mobilhajításban a sportág szombaton Finnországban megrendezett világbajnokságán. A fiatalember 101,46 méterre hajította készülékét, a második helyezett dél-afrikai Jeremy Gallop lett 94,67 méteres eredményével. A nők között Jonna Mattero finn kalapácsvető győzedelmeskedett 42,4 méteres dobásával.

A versenyt 2000 óta évente rendezik meg Savonlinna városában. Az első ilyen esemény óta folyamatosan nőtt a rendezvény népszerűsége, és több ország már országos bajnokságot is rendez a sportágban.

A mobilhajítás könnyed és modern finn sportág, amelyben összetalálkozik egymással az újrahasznosítás filozófiája és a jókedv, vélik a szervezők. Az esemény ezen kívül kiváló alkalmat biztosít a mobilhasználóknak arra, hogy kiadják magukból mindazt a feszültséget és csalódottságot, amely életük ezen állandó kísérői miatt felhalmozódik bennük.

A Nokia hazájában a szervezők szerint hemzsegnek az elavult mobilkészülékek, így „sportszerből” sosincs hiány. Doppingteszt nem követi a vetélkedést, de a zsűri kizárhatja a versenyből azokat, akik mentális vagy fizikai felkészültségét nem tartja megfelelőnek a részvételhez.

A versenyzők két versenyszámban mérik össze tudásukat: a tradicionális, váll fölötti dobásban, ahol a cél a minél nagyobb távolság elérése, illetve a freestyle-kategóriában, ahol az esztétikumot és kreativitását pontozza a zsűri. Ezen túl külön hirdetnek győztest a férfiak, a nők és a 12 év alatti indulók között. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward