Új számítógépházak passzív hűtésű HTPC építéséhez

A legújabb, alumíniumból készült számítógépházak passzív hűtésű konfigurációk építésére jók.

Új számítógépházak passzív hűtésű HTPC építéséhez

A Streamcom legfrissebb számítógépházai az idei, hamarosan induló Computex alkalmával debütálhatnak. A termékek között két modellt találunk: az egyik az FC9-es, a másik pedig az FC10-es típusjelzést kapta. Közös tulajdonság, hogy mindkét ház ventilátormentes felépítéssel bír: a melegedő komponenseket – beleértve az adott processzort is – passzívan hűtik a termékek, így az alumíniumból készült házak tulajdonképpen nagyméretű hűtőbordaként funkcionálnak. Az FC sorozatú házak szálcsiszolt ezüst és homokszórt fekete kivitelben egyaránt elérhetőek lesznek.

Az FC9-es modell 348 x 289 x 100 milliméteres mérettel érkezik, belsejében pedig mini-ITX vagy micro-ATX alaplap kaphat helyet. A bővítőhelyek között egy 2,5 colos, valamint egy 3,5 colos példány lapul – utóbbi 2,5 colos adattárolók számára is kínál helyet. Optikai meghajtóból csak vékony, tálca nélküli – slot-loading rendszerű – modellt használhatunk. Természetesen a PCI bővítőhelyekről sem kell lemondanunk, ugyanis három alacsony profilú bővítőhely is a kínálat részét képezi.

A 4,9 kilogrammos ház hőcső alapú passzív hűtést biztosít az LGA-775-ös, LGA-1155-ös és LGA-1156-os processzorok számára – az adott processzor által termelt hőt négy darab hőcső vezeti a ház oldallapjához. A ház vastag alumínium lapokból áll, oldalain pedig hűtőbordák is találhatóak annak érdekében, hogy a processzortól átvett hőt minél hamarabb leadhassa a környezetének.

Az FC10-es modell már nagyobb, 435 x 319 x 100 milliméteres mérettel érkezik, így belsejében mini-ITX, micro-ATX vagy normál ATX formátumú alaplap is elfér. A nagyobb méretnek köszönhetően bővítőhelyekkel is jobban el van eresztve az FC10-es modell, mint FC9-es társa. Az 5,4 kilogrammos házban két darab 3,5 colos, három darab 2,5 colos és egy vékony, tálca nélküli optikai meghajtók számára fenntartott bővítőhely lapul. Ez a termék két teljes magasságú PCI slotot is kínál, amelyek ezúttal nem merőlegesen, hanem az alaplappal párhuzamosan vannak jelen a rendszerben. A slotok használatához átalakító adapterre van szükség, ami nem képezi a csomag részét. A processzor hűtéséről természetesen ennél a háznál is passzív, hőcső alapú megoldás gondoskodik, ahogy az FC9-nél.

A két új kuckóhoz ugyan kapunk egy CIR vevőt is, de médiacenter távirányítót már nem mellékel hozzájuk a gyártó. A termékek két darab USB 2.0-s portot is tartalmaznak, amelyek az adott ház oldalán lapulnak, de ezek a megfelelő kábel alkalmazása mellett USB 3.0-s portokká is átalakíthatóak.

A házakhoz ajánlott tápegységek között a Nano160-as, Nano200-as, Nano200XT és a StreaFlex 250es modellek szerepelnek, amelyek közül a számunkra megfelelőt külön kell megvásárolnunk. Az újdonságok várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, az már viszont biztos, hogy az FC9-es és FC10-es modellek forgalmazása a Computex vége után nem sokkal megkezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward