Új adatvédelmi irányelvek a Google-nél

A cég jelenleg hetven különböző adatvédelmi szabályzatot ajánl különféle szolgáltatásaihoz, ami „némiképp bonyolulttá” teszi az ezek közt való eligazodást, mondta el Alma Whitten adatvédelmi igazgató.

Új adatvédelmi irányelvek a Google-nél

A Google új adatvédelmi irányelveinek szellemében az egyes felhasználókra vonatkozó minden információt összesít. A cég jelenleg hetven különböző adatvédelmi elvet ajánl különféle szolgáltatásaihoz, ami „némiképp bonyolulttá” teszi az ezek közt való eligazodást, indokolta a döntést el Alma Whitten adatvédelmi igazgató. „Míg egy maroknyi adatvédelmi elvet jogi vagy mások okokból továbbra is külön fogunk kezelni, a többit egyesítjük egyetlen fő irányelvbe.” Ahogy kifejtette, ez egyáltalán nem újdonság, világviszonylatban egyre rövidebb és egyszerűbb szabályzatokra van igény, és gyakran előfordul, hogy több különböző termékre egyetlen adatvédelmi szabályzat vonatkozik.

Mindez azonban azt is jelenti, hogy a Google egyesíti az egyes felhasználókról rendszerében fellelhető összes adatot, bármely forrásból származzanak is ezek, és mindezt fel is használja a különféle funkcióknál. Az adatok ígéretük szerint nem adják el, és a hatóságokkal is csak bírói utasításra osztják meg, azonban más következménye is lesz az összevonásnak: az adatok segítségével személyesebbre szabják a keresési eredményeket, illetve az ezek alapján behatárolt érdeklődési körnek megfelelően érkeznek majd a célzott reklámok.

A Google nagyon óvatosan áll az adatvédelem kérdéséhez a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) tavaly lefolytatott nyomozása után. Októberben végül abban egyeztek meg, hogy az FTC a következő húsz évben figyelemmel kíséri a cég adatvédelmi tevékenységét.

A változások világszerte március elsején lépnek hatályba, és a cég a felhasználókat ezekről külön e-mailben is értesíti. Az új szabályzat itt olvasható. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward