Tűz fenyegeti Hollywood stúdióit

Pár napja futótűz terjedt szét a „Hollywood” tábla környékén

Tűz fenyegeti Hollywood stúdióit

Pár napja futótűz terjedt szét az óriási, ikonikusnak számító „Hollywood” tábla környékén, ami súlyos problémákat okozott a filmstúdiók számára is, miután a lángok átterjedtek a Los Angeles-i dombokra is.

A százötven holdas (hatvan hektáros) tűz a híres Warner Bros Burbank-ben található stúdiókomplexumából indult ki még péntek délután. Hatalmas füst szállt fel a tűz keletkezési helyén, majd átterjedt mind a Warner Bros, mind a Universal filmes stúdiók épületegyütteseire, később viszont a lángokat messzebbre fújta a szél. Hollywood város hatósága később arról számolt be, hogy két tinédzser beismerte tettét, miszerint szándékosan gyújtottak tüzet az épületeknél.

A Warner Bros filmstúdió egyik szóvivője elmondta, hogy arra kérték őket a városvezetőség emberei, hogy evakuálják a teljes személyzetet, és próbálják meg elkerülni a torlódást és a pánikot, amelyet a tűz esetleges továbbterjedése okozhatna. Ennek ellenére a hollywood-i stúdió épületegyüttes néhány ajtaja így is zárva maradt.

Mintegy százötven tűzoltó és öt darab helikopter küzdött meg hősiesen a lángokkal, amelyeket éjszakára végül nagy nehezen sikerült lecsillapítani és terjedésüket megfékezni. Az a bizonyos tábla, amely már 1923 óta áll a dombon, végül megmenekült a tűztől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward