Több mobilinternetes eszköz, mint ember

A Cisco legutóbbi előrejelzése szerint az év végére több mobilinternet-képes készülék lesz a Földön, mint ahány ember.

Több mobilinternetes eszköz, mint ember

A Cisco előrejelzése szerint az év végére több mobilinternet-képes készülék lesz a Földön, mint ahány ember. „2012 végére a mobilinternet kapcsolódásra képes készülékek száma meghaladja az emberiség létszámát, 2016-ra pedig fejenként 1,4 mobilkészülékkel számolhatunk” ‒ áll a Cisco tegnap megjelent jelentésében. „2016-ra több mint 10 milliárd mobil eszköz lesz használatban… jóval meghaladva az emberiség várható létszámát (7,3 milliárd).”

A mobil eszközök közé számítják a telefonokon kívül a mobilinternet-képes laptopokat, kézi játékkonzolokat, e-könyvolvasókat, autókba installált szórakoztatórendszereket, digitális képkereteket, fényképezőgépeket, és minden olyan egyéb készüléket, amely vezeték nélküli internetkapcsolatra képes.

A globális mobil adatforgalom 2008 óta minden évben megduplázódott és 2016-ra a mostani 18-szorosára fog növekedni, 130 millió terabyte-ra évente, amely adatmennyiség 33 milliárd DVD-vel, 4,3 kvadrillió mp3-fájllal vagy 813 kvadrillió sms-sel egyenértékű. Különösen megnövekszik a jövőben a videós tartalmak mennyisége. Jó hír, hogy 2016-ra a mobilhálózati sebesség is kilencszeresére növekszik az előrejelzések szerint. Rossz hír viszont, hogy a korlátlan adatforgalmat biztosító szolgáltatások napjai meg vannak számlálva.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward