Több millióért ad középkategóriás mobilt a Vertu

Az Aster P esetében nem a belbecs, hanem a külcsín a drága, de még milyen drága...

Több millióért ad középkategóriás mobilt a Vertu

A Vertu soha nem azokról a mobilokról volt híres, amelyek a legjobb ár-értéket nyújtó címért szálltak harcba, és bár az elmúlt években többször is gazdát cserélt a márka, a legújabb okostelefonja is arról tanúskodik, hogy a profilja változatlan. A Vertuk továbbra is a tömény luxust próbálják eladni, de szerencsére azért a hardveres jellemvonások is rendben vannak.

Galéria megnyitása

Ha már egy új Vertuval van dolgunk, akkor a szerkezet bemutatását érdemes a burkolatnál kezdeni. Az Aster P névre hallgató termék kézzel készül, és egy angliai központban szerelik össze. A mobil hátlapján található kinyitható ajtó belső falára oda van gravírozva annak a kézművesnek a neve, aki az adott példányért felelt a munkálatok során. Az okostelefon kerete titánötvözetből van kifaragva, az előlapot pedig kiváló minőségű zafír kristályüveg borítja. A szerkezet hátoldalára bőrbevonat és különböző fémek kerültek, a bőr természetesen valódi, és kiviteltől függően többféle állatról származik, így eltérő mintázatú. A gépezet összesen három verzióban lesz elérhető, jön a Barokk és a Gótikus kollekció, és a Gótikuson belül pedig a Dazzling Gold variáns, ahol már valódi arannyal van bevonva több burkolati elem is. A Barokknál narancssárga, kék, barna és fekete színek vannak, a Gótikusnál pedig fekete és fehér alkotja a kínálatot.

Az Aster P keretén látható egy rikító piros gomb, ennek a megnyomásával azonnal elérhető a vállalat, ahol egy munkatárs mindenben személyes segítséget nyújt a nap 24 órájában. És szó szerint mindenre vonatkozik a szolgáltatás, szóval a kérdések megválaszolásától az asztalfoglaláson át egy utazás megtervezéséig bármi kérhető.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A mobil egy szimpla 4,97 hüvelykes megjelenítőt foglal keretbe, ami natív Full HD felbontású, szóval itt nem kell mindenféle különleges képaránnyal (bemetszéssel) számolnia a vásárlóknak. A készüléken az Android 8.1 operációs rendszer fut, amit a fejlesztők megtoldottak több biztonsági funkcióval is. A V Talk arról gondoskodik, hogy a hívások és az elküldött üzenetek megfelelő titkosításon essenek át, és külön applikáció szolgál arra, hogy az elveszett vagy rossz kezekbe került mobilt azonnal teljesen lezárja, így semmilyen információhoz sem férhetnek hozzá illetéktelenek. Az Aster P egy 20 megapixeles előlapi kamerával a fedélzetén érkezik, szóval bátran lehet majd vele szelfizni és valószínűleg a videocsevegések alkalmával is megfelelő minőséget tud majd biztosítani. A főkamera 12 MPixeles, tartozik hozzá egy LED-es villanó, és mozgóképfelvételeket 4K-ban tud rögzíteni.

Galéria megnyitása

Az Aster P a Qualcomm Snapdragon 660 mobilplatformját vonultatja fel, ami Kryo 260 processzormagokból tartogat nyolcat kettő klaszterre bontva, az egyik kvartett 2,2, a másik pedig 1,8 GHz-es órajelen üzemel az Adreno 512 grafikus vezérlő mellett. A rendszernek 6 GB-nyi memória biztosított a Vertu újdonságában, így több applikáció is gond nélkül elfut majd párhuzamosan. Ami pedig a tárkapacitást illeti, 128 gigabájttal számolhatnak az érdeklődők. A kapcsolati lehetőségeket tekintve van 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő WLAN, Bluetooth 5 modul, A-GPS vevő és NFC chip is. Dual-SIM-es a készülék, és a hálózati kártyát a fentebb már említett hátlapi ajtó alá kell behelyezni. Az okostelefon egy 3200 milliamperes akkumulátort kapott, ami napjainkban nem hangzik nagynak, de figyelembe kell venni, hogy itt nem egy hatalmas kijelzőt kell ellátni energiával, hanem csak egy 5 col környékit, így jó üzemidőt lehet kilátásba helyezni. Ráadásul még Qi vezeték nélküli töltés és Quick Charge 3.0 támogatás is biztosított.

A Vertu Aster P Kínában kerül majd először a boltokba, ahol bizony napjainkban sokat áldoznak a gazdagok a fényűzésre, így valószínűleg meg is fogja találni a vevőkörét a készülék. A legolcsóbb a Barokk széria, ez 30 ezer jüanba kerül, ami átszámítva nem kevesebb mint 4200 dollár körüli összeget jelent, a Gótikus sorozaton belül érkező modellek nagyjából 5100 dollárnak megfelelő összegért cserébe vihetőek majd haza, az aranyat is felvonultató Dazzling Gold modell pedig már 14 ezer dollárnál is többe került; ami forintosítva nagyjából 4 milliós vételárat jelent.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap