Több milliárdos BKV szerződés a Synergonnál

Több milliárdos BKV szerződés a Synergonnál

A BKV Zrt. és a Synergon Rendszerintegrátor Kft. képviselői október 27-én írták alá a fővárosi közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló megállapodást, melynek összértéke nettó 6 976 millió forint - jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt elsődleges célja a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerek fejlesztése, modernizálása. A szerződés szerint a Synergon integrált diszpécser és forgalomirányító központ kialakítását, 2 295 darab jármű fedélzeti vezérlő és utastájékoztató berendezéssel történő felszerelését, 257 közterületi utastájékoztató berendezés, és 30 jelzőlámpás csomópontban, forgalmi előnyben részesítő megoldások telepítését vállalja - írja a közlemény.

A megállapodás része a webes felületen és sms-en keresztül történő utastájékoztatás bevezetése is, valamint mindezek háttér- és kommunikációs rendszerének biztosítása. A projekt megvalósulásának és átadásának időpontja 2012.

A Synergon az év elején jelentette be, hogy stratégiailag kiemelt figyelmet fordít, többek között a közlekedés szektorra, ezen belül is a közösségi közlekedés fejlesztésére.

A kivitelező vállalat az informatikai és kommunikációtechnológiai beruházás folyamatos finanszírozására és az eszközbeszerzések miatti árfolyam kitettség fedezéséhez a Volksbank Magyarország Zrt-vel és a Raiffeisen Bank Zrt-vel a folyószámla, garancia és a treasury hitelkeretek bővítésről kötött megállapodást.

A megállapodással a vállalat többcélú hitelkerete 1125 millió forinttal bővült, amelyből a folyószámla hitelkeret bővülés 200 millió forint, garanciakeret bővülés 325 millió forint és a treasury keret 600 millió forinttal nőtt.

A Synergon Csoport összesen 3070 millió forint hitelkerettel rendelkezik, amelyből a folyószámla hitelkeret 1030 millió forint, a garanciakeret 1240 millió forint és a tresaury keret 800 millió forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward