Tesztpadon néhány Intel Comet Lake-S processzor

A HKEPC munkatársai szert tettek néhány mérnöki tesztpéldányra, amelyekkel érdekes tesztet készítettek. A processzorok jellege miatt érdemes távolságtartóan kezelni az eredményeket.

Tesztpadon néhány Intel Comet Lake-S processzor

Az Intel Comet Lake sorozata hamarosan teljessé válik, ugyanis a mobil modellek után rövidesen az asztali környezetbe szánt Comet Lake-S család is megjelenik. A korábbi pletykák szerint erre április végén kerülhet sor, ám a HKEPC munkatársaik már most szert tettek néhány Comet Lake-S processzorra, igaz, ezek mérnöki tesztpéldányok, így nincs kizárva, hogy órajelek és fogyasztás terén kisebb mértékben különböznek majd kereskedelmi forgalomba szánt társaiktól. Éppen ezért a lenti eredményeket is érdemes távolságtartóan kezelni.

Galéria megnyitása

A tesztkonfiguráció egy Dell gyártmányú OEM alaplapból állt, ami az Intel B460-as lapkakészlete köré épült, ebbe pedig 2 x 8 GB-nyi DDR4-4133 MHz-es rendszermemória, valamint egy Radeon RX 5700 XT videokártya került.

Comet Lake-S fronton egy Core i7-10700, egy Core i5-10600K, egy Core i5-10500, illetve egy Core i5-10400 szerepelt a felhozatalban, összehasonlításképpen azonban 3. generációs AMD RYZEN, illetve 9. generációs Intel Core processzorokat is beemeltek a kínálatba a tesztelők.

Galéria megnyitása

A tisztán CPU fókuszú tesztekben a szorzózáras Core i7-10700 a RYZEN 7 3700X ellenfeléül szolgált, teljesítménye hajszálnyival magasabb volt, mint az AMD-s terméké – leszámítva a több magot használó CineBench tesztet, ahol az AMD terméke győzött.

A Core i7-10700 egy 8 maggal és 16 szállal ellátott processzor, amely 4,6 GHz-es maximális boost órajelen ketyeg, TDP kerete viszont 65 W-os lehet. Árazás terén arra számíthatunk, hogy ez a processzor nagyjából ugyanarra a szintre érkezhet, mint a RYZEN 7 3700X.

Galéria megnyitása

Egy szinttel lejjebb a RYZEN 5 3600X ellenfeleként a Core i5-10600K és a Core i5-10500 tartható számon, amelyek mindketten lassabbnak bizonyultak az összes tesztben. A Core i5-10400 eléggé jól teljesített, ugyanis a 10600K-hoz képest 5%-on belüli különbségek látszottak ezekben a tesztekben. Ez azért jó hír, mert a termékből érkezhet egy 10400F változat, ami nem rendelkezik aktív iGPU-val, ára cserébe a 10600K árának kétharmada lehet, azaz bőven 190 dollár alatt indulhat hódító útjára, vagyis nagy reményeket fűzhetnek hozzá a költséghatékony gamer PC-k építői.

A fenti eredményeket persze érdemes távolságtartóan kezelni, ugyanis az ES processzorok rendszerint nagyon másképp teljesítenek az előzetes tesztekben, mint a későbbi végleges modellek, a képet azonban mindenképpen érdemes lesz összehasonlítani az első független tesztek eredményeivel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap