Társkeresés arcokkal, Microsoft-módra

Arcjellemzők és hasonlóságok alapján segít a minél megfelelőbb jelölt meglelésében a Microsoft tervezett új társkereső-rendszere.

Társkeresés arcokkal, Microsoft-módra

Egy friss szabadalmuk tanúsága szerint érdekes új ötlettel kívánja gyarapítani a Microsoft az online társkeresés lehetőségeit: fejlett arcfelismerő technológiák alkalmazásával arcjellemzők/-jellegzetességek alapján segít a minél megfelelőbb jelölt meglelésében.

Az alapelvet többféle módon is tudja alkalmazni: az egyik lehetőség az, hogy egy általunk feltöltött fényképen látható archoz minél hasonlatosabbat keres. Híresség-rajongók így akár az éppen aktuális bálványuk minél tökéletesebb avatárját, "földi képmását" is kereshetik, míg súlyos szakítás után vigasztalódni vágyók akár az exük titkolt ikertestvérét is megkereshetik.

A másik lehetőség pedig az, hogy különböző képek alapján "megmondjuk" a rendszernek, hogy milyen arckarakterisztikákat szeretünk különösképp, és milyeneket kevésbé: szemből, állból, orrból, arcformából, bármiből körülírhatjuk az általunk preferáltat, hogy aztán a rendszer az így kialakított arcprofilnak minél inkább megfelelőket kereshessen nekünk.

Az elképzelés tehát valóban érdekes, és mindenképp van legalább egy pozitív oldala is (több vizsgálat igazolja, hogy azok a párok, akik arcra is hasonlítanak egymásra, hajlamosak valóban jól meg is lenni egymással, így aki netán önmagához hasonlót keres, valószínűleg jó esélyekkel indulhat), azonban az már inkább kérdéses, hogy a híresség- vagy épp ex-iker-hajhászás mennyire bizonyul majd jó ötletnek. De idővel nyilván kiderül majd ez is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward