Tágas, kerekeken guruló alumínium toronyház a Lian Li-től

A kerekeken guruló monstrumban rengeteg adattároló fér el, de a gyártó szakemberei a megfelelő zajszigetelésre és a folyadékhűtő rendszerek támogatására is gondoltak.

Tágas, kerekeken guruló alumínium toronyház a Lian Li-től

A Lian Li elkészítette a népszerű PC-V2120-as számítógépház utódját, a PC-V2130-as modellt, amely elődjéhez képest több téren is fejlődött. A torony formátumú, szálcsiszolt alumínium elő- és oldallapokkal ellátott újdonság mostantól komoly támogatást kínál a folyadékhűtő rendszerekhez, de a meghajtó bővítőhelyeket is átszabták egy kicsit, plusz a kábelmenedzsmenttel kapcsolatos lehetőségek is sokkal jobbak lettek.

A Lian Li hatalmas toronyháza kerekeken gurul és nem csak fekete, hanem ezüst kivitelben is elérhető, sőt, a fekete kivitelből akár még oldalablakkal ellátott példány is választható. Az alumíniumvázra alapozó újdonság 640 milliméter magas, 625 milliméter mély és 237 milliméter széles, azaz meglehetősen nagy és tágas – utóbbit jól szemlélteti a 94 literes térfogatú beltér.

A szerelőablakkal is ellátott alaplaptálcán microATX, ATX, XL-ATX vagy akár HPTX formátumú alaplap is elfér, a tálca különböző részein pedig gumiborítással ellátott kivágásokat is kialakítottak, amelyek a kábelek hatékony elvezetését segítik. Az alaplaptálca mögött 31 milliméternyi hely várja a különböző adat- és tápkábeleket. A teli oldallapokkal érkező változatoknál mindkét oldallap és az előlap is kapott némi zajszigetelést.

A 9,8 kilogrammos ház belsejében rengeteg adattároló fér el. A felső szinten négy darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyet alakítottak ki, alattuk pedig összesen 8 darab 3,5/2,5 hüvelykes adattároló fér el. A kínálatban egy kiszerelhető, oldalt elhelyezett meghajtó bővítőhely is lapul, ami összesen négy darab 2,5 hüvelykes adattárolónak biztosít helyet. Extraként az alaplaptálca alján további három darab 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes adattároló fér el. A tápegység bővítőhelyét a ház alján, hátul alakították ki, felette pedig 10 darab PCI bővítőhely látható. A bővítőhelyek mind-mind szerszámmentesen szerelhetőek, az előlap pedig ugyancsak könnyedén, szerszámok nélkül eltávolítható. A ház oldallapjai egy-egy retesz oldása után gyorsan és egyszerűen levehetőek.

A hivatalos adatok szerint az új számítógépházban maximum 180 milliméter magas processzorhűtő és 200 milliméter hosszú tápegység fér el, a bővítőkártyák hossza pedig alap esetben 360 milliméter lehet. Ha a 3,5 hüvelykes bővítőhelyeket eltávolítjuk, akkor a videokártyák már fejedelmi mennyiségű, összesen 480 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak.

A megfelelő szellőzésről összesen öt ventilátor gondoskodik. Az előlap mögött két darab 140 milliméteres, a ház alján ugyancsak két darab 140 milliméteres, a ház hátoldalán pedig egy 120 milliméteres példány keveri a levegőt. Igény esetén a ház tetejére is szerelhetünk két 120 vagy 140 milliméteres ventilátort. Folyadékhűtő rendszerekből 240 vagy 280 milliméteres hőleadó radiátorral ellátott példányokat egyaránt alkalmazhatunk, a ház hátoldalán pedig egy 120 milliméteres hőleadó radiátor fér el.

Ha alaposan teletömjük alkatrészekkel az új kuckót, akkor nehéz lehet egyik helyről a másikra mozgatni, így a Lian Li mérnökei négy kerékkel is ellátták a terméket. Az előlapi portok között ezúttal négy USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik.

A Lian Li PC-V2130 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A szürke (PC-V2130A) és a fekete (PC-V2130B) modell 499 dollárba kerülnek majd, míg az oldalablakkal is ellátott fekete (PC-V2130X) kiadásért 569 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward