Tágas HTPC házat mutatott be a SilverStone

A Grandia GD10 nem lett kicsi, de cserébe akár egy ütősebb asztali számítógép komponenseit is elhelyezhetjük benne, így igazán combos HTPC-t építhetünk, ami még játékra is tökéletesen alkalmas lehet.

Tágas HTPC házat mutatott be a SilverStone

A SilverStone hamarosan megkezdi legújabb számítógépházának szállítását, amely a Grandia GD10-es típusjelzést kapta. Az újdonság tágas felépítése, jó szellőzése és remek bővíthetősége miatt erős HTPC konfiguráció építésére ad lehetőséget – igaz, cserébe meglehetősen testes kivitelben érkezik, no de valamit valamiért.

A Grandia D10 – ahogy az nevéből már sejthető – nem egy kispályás HTPC ház, hiszen 442 milliméter széles, 171 milliméter magas és 362 milliméter mély, tömege pedig 4,8 kilogramm. A 0,8 milliméter vastag acélvázra támaszkodó számítógépházra alumíniumból készített előlapi ajtó került, amely mögött egy 5,25 hüvelykes bővítőhely, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet, valamint két USB 3.0-s port lapul. A bekapcsoló- és reset gomb is a zárható előlapi ajtó mögött foglal helyet.

A tágas HTPC ház belsejében akár ATX formátumú alaplap is elfér, de igény esetén microATX formátumú deszkát is fogad az alaplaptálca. Az adattárolók egy 2,5 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes bővítőhellyel gazdálkodhatnak. Amennyiben az 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyre nem akarunk optikai meghajtót szerelni, akkor egy 2,5 hüvelykes vagy egy 3,5 hüvelykes adattároló is elszállásolható benne.

A Grandia GD10 összesen 7+1 darab PCI bővítőhelyet kapott, a videokártyák számára pedig 310 milliméternyi helyet kínál. Egy-egy bővítőkártya persze nem lehet magasabb 133,35 milliméternél. A ház belsejében ATX formátumú tápegység fér el, amelynek maximális hossza 220 milliméter lehet – a gyártó persze inkább 180 milliméter hosszú tápegység alkalmazását ajánlja. Processzorhűtőből maximum 138 milliméter magas példány fér el a házban.

A rendelkezésre álló hely alapján igazán combos konfiguráció építhető a termékbe, így nem meglepő, hogy a szellőzést sem aprózták el. A ház jobb oldalán két darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor kapott helyet, bal oldalon pedig egyetlen 120 milliméteres ventilátor teljesít szolgálatot. Az egyes légkeverők 900-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, zajszintjük pedig 18 dB(A). Amennyiben a szellőzést tovább szeretnénk javítani, a ház hátuljára két darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátort is szerelhetünk. Az oldallapi ventilátorok előtt könnyedén szerelhető szűrők találhatóak, így a porral szembeni védelem biztosított.

A kívül-belül feketére festett Grandia GD10 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 89,9 euró magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward