Szaúdi befektető a Twitternél

Alwaleed bin Talal herceg, szaúdi milliárdos 300 millió dollárt ruházott be a Twitterbe, és így mostantól a cég részvényeinek 3,75 százalékát birtokolja. 

Szaúdi befektető a Twitternél

Alwaleed bin Talal herceg, szaúdi milliárdos cége, a Kingdom Holding Company révén 300 millió dollárt ruházott be a Twitterbe, és így mostantól a cég részvényeinek 3,75 százalékát birtokolja. A herceg nyilatkozata szerint a Twitter ígéretes, gyorsan növekedő és globális üzleti lehetőség, így jó befektetésnek ítélte.

Alwaweed előszeretettel vásárol részvényeket a technológia és a média világában: 7 százalékos tulajdonosa a News Corporation-nek, amely a világ második legnagyobb médiavállalata, de részvényese a Citigroup és az Apple cégeknek is.

A herceg hazájában is médiamogulnak számít, hiszen a Saudi Research and Marketing Group 29,9%-át birtokolja. Nemrégiben bejelentette, hogy rövidesen elindítja saját hírcsatornáját is, Alarab néven.

Szaúd-Arábia a Twitter egyik leggyorsabban gyarapodó piaca, 2010 folyamán 240 százalékkal nőtt felhasználóinak száma, a tweetek mennyisége pedig több mint négyszeresére emelkedett.

„Úgy gondoljuk, hogy a közösségi média alapvetően fogja megváltoztatni a médiaipar arculatát az elkövetkezendő években. A Twitter pedig remek eszköz lesz ennek a trendnek a kibontakoztatásához” ‒ mondta el Ahmed Halawani, a Kingdom Holding Company vezérigazgatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward