Szalmonella- járvány mogyoróvaj miatt

Hétfőn 40 államban összesen több mint 300 ember  betegedett meg a Wal-Mart Peter Pan márkájú mogyoróvaj fogyasztását követően. Az ügyvédi irodák - köztük az Erin Brockovich-ot alkalmazó

Szalmonella- járvány mogyoróvaj miatt

Még Erin Brockovich is beszállt az ügybe.

Hétfőn 40 államban összesen több mint 300 ember  betegedett meg a Wal-Mart Peter Pan márkájú mogyoróvaj fogyasztását követően. Az ügyvédi irodák - köztük az Erin Brockovich-ot alkalmazó (amely a Julie Roberts szereplésével készült film által vált ismertté) - már elkezdték benyújtani kártérítési kereseteiket a Con Agra, a mogyoróvaj gyártója ellen.

Legalább kilenc ügyről tudósítottak Alabamából az Associated Press ügynökség jelentése szerint. „Feltehetőleg mind a kilenc esetben ugyanarról a mogyoróvajról van szó,” mondta el a járványügyi szakértő, Dr. J.P. Lofgren.

Patti West, az Alabamai Cooperative Extension helyi, élelmiszerbiztonsági ügynöke elmondta, hogy szokatlan, hogy a mogyoróvaj okozna ilyen jellegű problémát. „A baktériumok egyszerűen nem érzik jól magukat a magas zsírtartalmú, kevés folyadékot tartalmazó ételekben,” mondta West.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy több nagyobb szalmonellajárvány is előfordult már magas zsírtartalmú ételektől. Egy a Journal of Food Protection-ben novemberben megjelent tanulmány alapján a kutatók arra gyanakodnak, hogy mogyoróvaj zsírja kevés vízzel együtt megfelelő körülményeket teremthet három szalmonella-típus számára a pasztőrizálás ellenére is.

A szalmonella kitörésével kapcsolatos nyomozás kivetnivalókat talált a csomagolás módján. Az Associated Press szerint a kutatók piszkos üvegekre gyanakszanak, s szerintük ez okozhatta a problémát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward