Sok újítást hozott a GeForce 441.08-as driver

A friss kiadás természetesen már támogatja a GeForce GTX 1660 Supert, de ezen kívül hasznos szoftveres újításokat is hoz.

Sok újítást hozott a GeForce 441.08-as driver

Az Nvidia ma egy újabb „Super” sorozatú videokártyát dobott piacra, ám ez most nem a GeForce RTX 20-as, hanem a GeForce GTX 16-os családot erősíti, ugyanis a GeForce GTX 1660 Superről van szó. Az új videokártyát már le is teszteltük, legfontosabb technikai paramétereiről pedig az alábbi hírben számoltunk be. Ahogy az lenni szokott, az Nvidia egy új drivert is kiadott, ami most nem csak a GeForce GTX 1660 Super támogatása miatt érdekes, hanem azért is, mert több érdekes újítás is helyet kapott a fedélzetén.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Fontos változás, hogy a már jól ismert NULL (Nvidia Ultra Low Latency) szolgáltatás, ami a bemeneti késleltetés csökkentésében segít, immár a G-Sync technológiával karöltve is használható, így a G-Sync miatt emelkedő bemeneti késleltetést kvázi teljes mértékben ellensúlyozza a kibővített NULL támogatás. Az újítást úgy lehet aktiválni, hogy a Low Latency opciót „Ultrára” állítjuk, majd bekapcsoljuk a V-Sync támogatást, utána pedig engedélyezzük a G-Sync display támogatást.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

További újítás, hogy a Freestyle és az Ansel mellé ReShade szűrők érkeztek, amelyekkel módosíthatjuk a képi megjelenítést a különböző játékokban. Fontos kitétel viszont, hogy a kompetitív címekben egyedi ReShade szűrúket nem, csak a hivatalos példányokat használhatjuk. A korábban bejelentett Image Sharpening funkció szintén frissült, így működése még kevesebb erőforrást igényel, de ezzel együtt DirectX 11 alatt is használhatóvá vált a funkció, ami a rivális Radeon Image Sharpening esetében még sajnos hiánycikk. Az Image Sharpening funkció beállításai most már a Control Panelen belül, a Manage 3D Settings lapon keresztül is elérhetőek.

Galéria megnyitása

Említést érdemel még, hogy 7 új G-Sync Compatible monitor került fel a támogatott termékek listájára, valamint HDMI 2.1 VRR támogatással is kiegészült a repertoár. Hibajavításokat ezúttal nem említett a hivatalos dokumentáció, javításra váró problémákról azonban szó esett. Az alábbi hibajelenségek Windows 10 alatt jelentkeznek:

  • (Super Robot Wars V): A játék összeomlik, majd fehér képernyő látható. (2720588)
  •  (War Thunder): A játék összeomolhat. (2738521)
  •  (Battlefield V)(G-SYNC)(HDR): Amennyiben a G-Sync és a HDR támogatás aktív, a játék nem állítható vissza többé teljes képernyőre, ha előzőleg a tálcára küldtük. (200558314)
  •  (Grand Theft Auto V): A játék gyakran összeomlik.

A Game Ready minősítéssel és WHQL aláírással egyaránt rendelkező driver tartalmazza az nView 149.77-es, a HD Audio driver 1.3.38.21-es, az Nvidia PhysX rendszerszoftver 9.19.0218-as, valamint a GeForce Experience alkalmazás 3.20.0.118-as kiadását is. Ezeken felül verziótól függően a Standard Nvidia Control panel 8.1.940.0-s, illetve a DCH Nvidia Control panel 8.1.956.0-s verziója is rendelkezésre áll. Az új driver a GeForce 600-as sorozattól felfelé támogatja az Nvidia videokártyákat, operációs rendszerek terén pedig csak a 64-bites kiadások szerepelnek a kompatibilis szoftverek listáján. A drivert a GeForce Experience alkalmazáson keresztül automatikusan, már a megjelenés pillanatában be lehet szerezni, de alternatív módon az Nvidia szerveréről is letölthető. A dokumentáció itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap