Újabb szuper videokártyával bővült az Nvidia kínálata

Megjelent a GeForce GTX 1660 Super, amely 20%-kal gyorsabbnak ígérkezik a GeForce GTX 160-hoz képest.

Újabb szuper videokártyával bővült az Nvidia kínálata

Az Nvidia kínálatában az elmúlt hónapok során több Super jelölésű videokártya is megjelent, ám ezek az RTX 2000-es sorozatot erősítették, ma viszont a GeForce GTX 1660 Super is hódító útjára indulhatott a piacon, így a termékről készített első független tesztek is megjelenhettek. Az újdonságot már mi is kipróbáltuk, róla szóló tesztünket itt olvashatják az érdeklődők.

Galéria megnyitása

Hogy mit is érdemes tudni a GeForce GTX 1660 Superrel kapcsolatban? Lényegében azt, hogy a GeForce GTX 1660-as modell alapjaira épül, tőle pedig lényegében csak memória-alrendszer terén különbözik, ugyanis a 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát, amely 8 GHz-es effektív órajelen ketyeg, lecserélték 6 GB-nyi GDDR6-os VRAM-ra, amelynél már 14 GHz-es effektív órajel van érvényben. Ez azt eredményezi, hogy a 192-bites memória-adatsínen keresztül most már nem 192,1 GB/s-os, hanem 336 GB/s-os effektív memória-sávszélességgel gazdálkodhat a GPU, ami egészen biztosan pozitív hatást gyakorol a teljesítményre, hiszen 75%-os javulásról van szó.

Az alapokat továbbra is a jól ismert Turing 116-os GPU adja, amely 12 nm-es csíkszélességgel készül és összesen 6,6 milliárd tranzisztorból épül fel. A 284 négyzetmilliméteres kiterjedésű lapka összesen 22 aktív SM tömbbel rendelkezik, így összesen 1408 CUDA mag, 88 textúrázó, valamint 48 renderelő egység teljesít szolgálatot a fedélzetén. Az órajelek nem változtak, vagyis 1530 MHz-es alap-, illetve 1785 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajellel van dolgunk.

Galéria megnyitása

A GDDR6-os memórialapkák alkalmazásának köszönhetően minimálisan nőtt a TDP keret, vagyis 120 W-ról 125 W-ra emelkedett, amit ellensúlyozni fog az extra teljesítmény. Az Nvidia szerint a GeForce GTX 1660 Super nagyjából 20%-kal gyorsabb, mint a GeForce GTX 1660, a Pascal alap GeForce GTX 1060-as sorozat 6 GB-os tagjához képest pedig akár másfélszer gyorsabb is lehet.

A GeForce GTX 1660-as sorozat jelenleg tehát három tagból áll, amelyek közül a GeForce GTX 1660 képviseli a belépőszintet, míg a GeForce GXT 1660 Super ár/teljesítmény arányával próbál hódítani, a GeForce GTX 1660 Ti pedig a legjobb teljesítményt teszi le az asztalra – legalábbis ezen a sorozaton belül.

A GeForce GTX 1660 Super 229 dolláros listaáron debütált, ami azt eredményezi, hogy a GeForce GTX 1660 árát csökkentik, így a megjelenéskor érvényes 219 dollárhoz képest olcsóbban lehet majd hozzájutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap