So Blonde: Zseniális játék forgatókönyv

Nem sokkal a So Blonde megjelenése előtt, az írót Steve Ince-t jelölték a nagy-britanniai Írók Klubjának (Writer’s Guild) 2008-as díjazottjai közé.

So Blonde: Zseniális játék forgatókönyv

Nem sokkal a So Blonde megjelenése előtt, az írót Steve Ince-t jelölték a nagy-britanniai Írók Klubjának (Writer’s Guild) 2008-as díjazottjai közé. A jelölést az „Év legjobb videojáték forgatókönyve” kategóriában kapta a szöszis játékának köszönhetően. A So Blonde szeptember 26.-án pénteken, azaz ma kerül a polcokra az Egyesült Királyságban.

„Az Írók Klubjának díja az egyik legnevesebb nagy-britanniai elismerés, ezért nagyon boldog vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy a forgatókönyvem szóba került.” - mondta Steve Ince, a So Blonde szerzője, aki az összes dialógust is írta a játékban. Az író-designer 15 éve van már a játékfejlesztés szakmában, bizonyára várja már a november 23.-án sorra kerülő díj-kiosztót.

 

A játék egyébként egy vicces, színes Point&Click kalandjáték egy egészen egyedi főhőssel: Sunny Blonde-al. Fiatal, gyönyörű és a szülei állati gazdagok, így nem sok minden miatt kell aggódnia az életben (na jó, ne becsüljük le, biztos nehéz minden percben tökéletesen jól festeni...). A sztori ott kezdődik, mikor 17 éves bájos hősnőnk az Atlanti Óceánon luxus hajókázik a szüleivel nem messze a Bermuda háromszögtől. Mondanunk sem kell, hogy a hajót baj éri, Sunny egy mentőhajón megmenekül valahogy, majd egy mesés homokos tengerparton ébred, körülötte pálmafákkal.

 

 Nem elég neki, hogy látszólag teljesen egyedül van egy ismeretlen szigeten, még a mobilja sem talál hálózatot, a sminkje is romokban hever és nincs a közelben bevásárló központ sem! De ez még nem minden! A szerencsétlen körülmények visszarepítették szöszinket az időben a kalózok és martalócok korába.

 

Sunny tehát tényleg nagy pácban van, a mi feladatunk pedig az, hogy kihozzuk őt erről az elátkozott szigetről tökéletes frizurával! A fejlesztő a Francia Wizardbox, és így elsőre úgy tűnik remek kikapcsolódást nyújthat az új játékuk. Belevaló kis történet egy csodaszép (anti)hőssel, fekete humorral, minden sztereotípia felett, jópofa képregény stílussal és néhány igazi megleptetéssel a játék folyamán.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward