SDK útján fejleszti az Adobe az iPhone-os Flash-t

Nekilát az Adobe a külön az iPhone-okra szabott Flash-kliens kifejlesztésével, mondta Shantanu Narayen, a cég főnöke, egy konferenciabeszélgetés alkalmával.

SDK útján fejleszti az Adobe az iPhone-os Flash-t

Nekilát az Adobe a külön az iPhone-okra szabott Flash-kliens kifejlesztésével, mondta Shantanu Narayen, a cég főnöke, egy konferenciabeszélgetés alkalmával. Felfedte azt is, hogy beszerezték maguknak az Apple nyilvánossá tett SDK-ját, és amint elkészülnek a szoftverrel, úgy azonnal hozzáférhetővé is teszik azt az App Store-on keresztül. Megemlítette még azt is, hogy a cég elemzései szerint az Apple mobil Safari-böngészőjéhez való különleges hozzáférés nélkül is lehetséges kifejleszteni egy megfelelő Flash-változatot - ez pedig természetesen mindenhogyan egy rendkívül fontos újítás lenne.

Saját megfogalmazása szerint a cég hisz "abban, hogy az internet igazi élményét a Flash adja meg, és eltökélt szándékunk gondoskodni arról, hogy az iPhone-ok se maradjanak ki a jóból". Hozzátette még azt is, hogy kiértékelték az SDK-t és az eredmények alapján úgy gondolják, hogy nincs semmi akadálya az iPhone-os Flash-lejátszó kifejlesztésének.

Mivel az Apple hivatalos irányelvei szerint a külső fejlesztésű szoftverek nem futhatnak a háttérben és nem is indíthatnak el külön végrehajtandó kódokat, ezért vélhetőleg az iPhone-os Flash is sokkal inkább csak egy különálló alkalmazásként képzelhető el, semmint közvetlenül beépülő tartalomként.

Érdekes, hogy mindez anélkül következett be, hogy bármiféle megegyezésről is hallhattunk volna az Apple és Adobe között azt követően, hogy Steve Jobs kijelentette, hogy a jelenleg elérhető két Flash verzió egyike sem jó az iPhone-ra, és hogy kéne egy harmadik, "középutas" változat. Azonban a fejlemény mindenképpen jól jön nekik, mivel a verseny épp nemrég fokozódott azzal, hogy a Microsoft nemrég Flash-képessé tette a Windows Mobile-t, valamint aktívan fejleszti a Silverlight mobil változatát is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward