Samsung Q1 Ultra UMPC

Samsung bejelentette Q1 Ultra nevű UMPC sorozatát. Oldalunkon már egyszer részletesen beszámoltunk egy ASUS UMPC-ről, mit jelent, mire való, stb, most pedig pár információt közlünk a Samsung ultra hordozható PC-jéről.

Samsung Q1 Ultra UMPC

Samsung bejelentette Q1 Ultra nevű UMPC sorozatát. Oldalunkon már egyszer részletesen beszámoltunk egy ASUS UMPC-ről, mit jelent, mire való, stb, most pedig pár információt közlünk a Samsung ultra hordozható PC-jéről.

A Q1 Ultra UMPC-k két különböző processzorral lesznek megvásárolhatóak. A gyengébb teljesítményűekben egy 600 MHz-es Intel A100, a nagyobb teljesítményűekben pedig egy 800 MHz-es A110 fog dolgozni. Alapfelszereltség, hogy csatlakozni tud 802.11 b/a/g hálózatokhoz, illetve más készülékekhez Bluetooth 2.0+EDR kapcsolaton keresztül. Gyári adatok alapján a lítium-ionos akkumulátora 4,5 órás működési idővel bír.

Kijelzője egy 1024x600 pixel méretű LED-háttérvilágítású kijelző, megtalálható még az eszközben egy mikrofon, VGA-kimenet és egy két részre osztott QWERTY billentyűzet. Extraként megjelenik egy 3.5G HDSPA modem, mellyel a HDSPA-lefedett területeken mobil kapcsolaton keresztül nagysebességű internet-hozzáférésre lehet szert tenni. Kiegészítőként adnak mellé egy dokkolót is, amin három USB 2.0 interfész található, melyeken keresztül lehet tölteni az eszközt, illetve még hangkimenettel és mikrofonbemenettel és stylus tartóval is rendelkezik a dokkoló állomás.

További extraként egy GPS-vevő, hosszabb üzemidejű akkumulátor vagy külső kétrétegű DVD-író is választható. A legolcsóbb választható konstrukció a Q1U-EL lesz, ami egy belépőszintű konfiguráció és május végén fognak piacra dobni, 799 dollárba (160 000 forintba) fog kerülni 600 MHz-es processzorral, 1 GB memóriával, 40 GB-os merevlemezzel és Vista Home Premium operációs rendszerrel. 1149 dolárrba (230 000 forintba) fog kerülni a középmezőnybe szánt Q1U-XP (június elején fog piacra kerülni), mely 800 MHZ-es processzort tartalmaz, 60 GB-os merevlemezt, SD/MMC bővítőhelyet, ujjlenyomat-olvasót, két kamerát és XP Tablet PC Edition operációs rendszert fog tartalmazni.

A következő lépcső a 1199 dolláros (240 000 forintos) Q1U-V lesz május közepén, ez specifikációiban egy Q1U-XP, csak Vista Home Premium operációs rendszerrel. Az erős középmezőnybe tartozik a Q1U-CMW, amely augusztusban fog a boltokban landolni, ez egy 80 GB-os merevlemezzel és 300 dollárral (60 000 forinttal) több, mint a Q1U-V. A csúcskategória a Q1U-SSD lesz 1999 dollárért (400 000 forintért), melyben SSD-olvasó lesz egy 32 GB-os SSD-kártyával.

Az eszközök legelőször az ismert amerikai online boltokban lesznek megvásárolhatóak (például Best Buy, Circuit City, Amazon, NewEgg). Magyarországi értékesítésről egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward