Rosszul sült el az Edge of Space marketingkampánya

A játékot kiadó Reverb már bánja, hogy a gazdátlan kiscicák szörnyű sorsával dobálózott.

Rosszul sült el az Edge of Space marketingkampánya

A Reverb Publishing ma tette közzé, hogy 5000 dollárt adományoz az állatvédőknek a gazdátlan kiscicák megmentésére, ha az általa kiadott játék, a Handyman Studios által készített Edge of Space terraformáló űrkaland elég szavazatot kap Steam Greenlighton. A kiadó a következőket írta: "Ha a játék nem kerül jóváhagyásra, a pénz eltűnik, mint egy füstfelhő a vele mit sem törődő szélben, és a szegény kiscicák ki lesznek téve a zord elemeknek, veszélybe kerülnek és valószínűleg elaltatják őket. A kihívás elhangzott, és egy egyszerű igen szavazattal a Steam Greenlight felhasználói aktív szerepet vállalhatnak a kiscicák életének megmentésében."

A közlemény megjelenése után nem kellett sok időnek eltelnie, hogy futótűzként terjedjen a hír és a játék Steam Greenlightos oldala megteljen negatív hozzászólásokkal. A fejlesztők a következőket mondták az esettel kapcsolatban: "Félreértés történt az Edge of Space marketingjével kapcsolatban. Semmilyen módon nem támogatjuk a bűntudatra építő szavazást, és elnézést kérünk mindenkitől, akiben ezek az érzések felmerültek. Az egészet poénnak szánták, a Reverb szándéka az volt, hogy hozzáadjon egy bónuszt, ha 15-ig bejutunk a top 10-be hozzájárulunk egy nemes ügyhöz. A játékban van némi fekete humor, és a Reverbesek erre akartak rájátszani. Imádjuk a macskákat, a játékunkban is ezért szerepelnek."

Ezek szerint az egész a kiadó ötlete volt, és az 5000 dollárt is ők ajánlották fel, ráadásul úgy tűnik, hogy ezt az összeget már előre át is utalták az állatvédőknek, mielőtt még a felhívás egyáltalán megjelent volna. A kiadó hivatalos válasza következő a történtekkel kapcsolatban:

"Ma egy felhívást tettünk közzé, hogy támogatókat szerezzünk az általunk kiadott Edge of Space játéknak. Nagyon izgatottak vagyunk a játékkal kapcsolatban, és egy nem hagyományos megközelítéssel álltunk neki, hogy felhívjuk rá a figyelmet, és lehetőséget teremtsünk, hogy egy jó ügy érdekében adakozhassunk, de úgy tűnik közleményünket néhányan félreértették. Mielőtt a felhívás kikerült volna, a Reverb már eldöntötte, hogy 5000 dollárt adományoz a Humane Society állatvédő szervezetnek, az egész csak egy vicces módja volt annak, hogy felhívjuk a játékra a figyelmet. A felhívás célja a figyelem felkeltése és a felhasználók cselekvésre buzdítása volt, és bánjuk, ha ez valakit rosszul érintett, vagy feldühített. Több millió kóbor macska kerül a menhelyekre évente, és ezek költségei milliárdokban számlálhatók. A megfogalmazásunk nem volt a legtisztább, de a szándékaink azok."

A hivatalos közleményen kívül Doug Kennedy, aki az üzleti fejlesztés egyik vezetője a kiadónál a következőket írta a játék Greenlight oldalán: "Kihívok mindenkit ezen a fórumon, hogy adakozzon a Humane Society javára. Én már adtam 5000 dollárt, és igen szavazatot kértünk a játékra. Ha utánanéztetek volna, tudnátok, hogy sokszor adakoztunk már állatvédő szervezeteknek. Tiszteletben tartom, ha nem akartok a játékra szavazni, ha nehéz idők járnak, kevés a pénz, de egy igen szavazatnak nagyon örülnénk. Amennyiben a cégnek továbbra is jól megy, folytatjuk több állatvédő szervezet támogatását is, és a cicák így mindenképp jól járnak. (És végül, tényleg bárki azt hitte, hogy nem adjuk oda az 5000 dollárt? Ne már emberek, komolyan? 20 éve vagyok az iparban, és emlékszem rá, amikor mindez még élvezetes volt, lazuljatok fel kicsit, és örüljetek annak, hogy egy olyan nagyszerű szervezet, mint a Humane Society rengeteg figyelmet és egy szép összeget kap)."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward