Robot ápolók otthonra

A Bostoni Gyermekkórház új kísérleti programja részeként a hazaengedett betegek megfigyelésére Telepresence rendszerű robotokat vet be.

Robot ápolók otthonra

A dél-koreai robot börtönőrök után most háziápoló robotokról terjednek a hírek, immár az Egyesült Államokból. A Bostoni Gyermekkórház új kísérleti programja részeként a hazaengedett betegek posztoperatív megfigyelésére Telepresence rendszerű robotokat vet be. A kísérletben részt vevő öt robotot a Vgo Communications Inc. gyártotta, és általuk a kórházi személyzet bármikor képes kommunikálni az otthon lábadozó beteggel vagy hozzátartozóival. Hangot és képet is közvetítenek, így a konzultáción kívül vizuális állapotfelmérés is lehetséges rajtuk keresztül, rögtön észlelhetővé válnak tehát az esetleges látványos komplikációk.

 

A 140 centiméteres robotok ára hatezer dollár. A kórházzal a Verizon 4G LTE hálózatán keresztül tartják a kapcsolatot, és ezen keresztül is irányítják őket. A tervek szerint rövidesen egyszerűbb laborvizsgálatokat is el tudnak majd végezni helyben, és az eredményekről folyamatosan értesítik az orvosokat, így a lábadozóknak nem kell olyan gyakran bemenniük a kórházba, otthon, nyugodt körülmények között gyógyulhatnak.

Egyelőre egy negyven betegre kiterjedő próbamenet folyik a rendszer hatékonyságának vizsgálatára. Amennyiben beválnak, a kórház szeretné általánossá tenni az otthoni műtét utáni megfigyelést a robotok segítségével, amivel mindenki jól járna: a betegek ismerős környezetben gyógyulhatnának, a kórházban pedig ágyak szabadulnának fel.

 

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward