Rengeteg különlegességet mutatott be a Galaxy

A Galaxy számos új videokártyát mutatott be, de rajtuk kívül 3000 MHz-es DDR3-as memóriamodul, valamint kétféle SSD is feltűnt a vállalat standján.

Rengeteg különlegességet mutatott be a Galaxy

Galaxy GeForce GTX 780 Ti HOF Second Edition

A Galaxy GeForce GTX 780 Ti HOF Second Edition videokártyája teljesen átdolgozott hűtőrendszert kapott, amely két darab alumínium hűtőtömbre támaszkodik. Az alumínium hűtőtömbökhöz hőcsövek juttatják el a GPU által termelt hőt. Az egyes hűtőtömbök felett egy-egy 100 milliméteres átmérőjű ventilátor teljesít szolgálatot, de rajtuk kívül a videokártya közepén egy harmadik ventilátor is lapul, ami a memóriachipeket és a VRM komponenseit fedő hűtőlapnak szállít friss levegőt. Ez a hűtőlap – a hátlapi lemezzel együtt – ezüstben pompázik és alumíniumból készül. A hófehér nyomtatott áramköri lapon tízfázisú digitális tápáramkör kapott helyet, BIOS-ból pedig rögtön kettő is jár, amelyek között a hátlapi kapcsolóval lehet váltani.

Galaxy GeForce GTX 780 Ti HOF V20

Ez a videokártya azért különleges, mert gyárilag felszerelt folyadékhűtő blokkal érkezik, ami az EK Water Blocks műhelyében készült. A folyadékhűtő blokk nem csak a GPU, hanem az összes többi melegedő komponens hűtéséről gondoskodik. A fehér nyomtatott áramköri lap ezúttal 12 fázisú VRM áramkörnek ad helyet és összesen három darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó található rajta. Természetesen ez a videokártya is dupla BIOS-t kapott, amelyek között a hátlapi kapcsoló segítségével lehet váltani.

Galaxy GeForce GTX 750 Ti Darbee Edition

A következő videokártya a Galaxy és a DarbeeVision együttműködésének gyümölcseként jöhetett létre. A termék GeForce GTX 750 Ti alapokon nyugszik, és tartalmaz egy speciális bővítőkártyát is, amellyel kiaknázhatóak a DarbeeVision videójavító technológiájában rejlő lehetőségek – a kártya tulajdonképpen post process effektekkel látja el a GPU-tól érkező videójelet. A termék közvetlenül a GPU TMDS linkjeire kapcsolódik.

Az apró kiegészítő kártyán Altera Cyclone IV FPGA lapul néhány egyéb IC társaságában. Az effektek csak és kizárólag HDMI porton keresztül érhetőek el, a mellékelt szoftverben pedig a post process effektek mélysége is beállítható (0%-100%).

Érdekesség, hogy a speciális bővítőkártyával sincs szüksége az új videokártyának PCI Express tápcsatlakozóra: tökéletesen elég számára az a tápellátás, amit a PCI Express 3.0 x16-os slot biztosít.

A Darbee változaton kívül a GeForce GTX 750 Ti Razor névre keresztelt modellt is meg lehetett csodálni, amely egyslotos felépítésével keltett feltűnést.

Galaxy HoF memóriamodul

A különleges videokártyák mellett megtekinthettük a Galaxy első komoly memóriamodulját is, amely a HOF (Hall of Fame) sorozatot erősíti. A képen látható újdonság fekete nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, hűtőbordái pedig kerámiafelületűek, és szürkésfekete festéssel rendelkeznek. A hűtőborda tetején fényes fehér LED-eket is elhelyeztek.

Az új memóriamodulok a tuning alkalmával tapasztalható magas üzemi feszültséget is támogatják. Ugyan az újdonság nem kapott XMP profilt, de a Galaxy illetékesei garantálják, hogy megfelelő feszültség és időzítések beállításával könnyedén elérhető a 3000 MHz-es órajel. Az új memóriamodul 4 GB-os és 8 GB-os változatban lesz elérhető, méghozzá kétcsatornás memóriacsomag formájában.

Captain sorozatú M.2-es és mSATA SSD-k

A Galaxy standján furcsa módon SSD meghajtók is feltűntek, a gyártó ugyanis lerántotta a leplet Captain sorozatú mSATA, illetve M.2-es megoldásairól. A Captain-mSATA és a Captain-MAC(M.2) modellek JMicron gyártmányú SSD vezérlőt alkalmaznak, amihez Intel gyártmányú MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. Mind az mSATA, mind pedig az M.2-es modellek többféle adattároló kapacitással érkeznek, így 256 GB-os példányok is rendelkezésre állnak majd belőlük.

A jelenlegi adatok szerint 520 MB/s körüli folyamatos olvasási- és 275 MB/s körüli folyamatos írási tempóra számíthatunk, igaz, ezek az értékek minden bizonnyal csak a nagyobb adattároló kapacitású változatokra vonatkoznak. 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával 72 000, 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig 70 000 I/O művelet elvégzésére lesznek képesek a termékek. Fontos, hogy a Captain-MAC modellek ugyan NGFF csatolófelületet alkalmaznak majd, mégsem PCIe, hanem SATA 6 Gbps alapú megoldások lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward