Radeon RX 560 XT: egy új videokártyát kap a kínai piac

Az új modell a Radeon RX 560 és a Radeon RX 570 közé érkezik.

Radeon RX 560 XT: egy új videokártyát kap a kínai piac

Az AMD egy újabb érdekes videokártyát tett elérhetővé a kínai piac számára Radeon RX 560 XT néven. A furcsa elnevezést használó videokártya gyakorlatilag a Radeon RX 570 tovább karcsúsított változata, így alapját egy Polaris 10 GPU adja. A Radeon RX 570-hez képest néggyel kevesebb, vagyis csak 28 CU áll rendelkezésre, ami 2048 helyett 1792 stream egységet jelent. A textúrázók száma ennek megfelelően 128-ról 112-re csökkent, a renderelő egységek száma azonban nem változott, vagyis 32 maradt. GPU órajelek terén szintén tetten érhető némi karcsúsítás, ugyanis az új modell csak 978 MHz-es alap- és 1073 MHz-es maximális boost órajelet vethet be.

Az új termék 256-bites memória-adatsínt használ, ám erre ezúttal nem 7 GHz-es, hanem csak 6,6 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös memórialapkák kerültek. Ahogy a Radeon RX 570 és a Radeon RX 580 esetében, úgy a Radeon RX 560 XT-nél is 4, illetve 8 GB-os modellek közül lehet majd választani kereskedelmi forgalomban. A TDP keret a kevesebb CU tömb ellenére 150 W maradt, ám a videokártya tényleges fogyasztása így is kevesebb lehet, mint a nagyobb testvéreké, de hogy pontosan mennyivel az majd csak a független tesztekből derül ki.

Galéria megnyitása

A Radeon RX 560 XT egyébként abból a szempontból is különleges, hogy visszahozza a rég elfeledett „XT” jelölést, amit régóta nem használ a termékek neveiben az AMD, de a GPU kódnevek terén azért még szerephez jutott (bár általában a teljes értékű GPU-k kapják meg). Az új videokártya segítségével tehát friss opciót biztosíthat a gyártó a Radeon RX 560 és a Radeon RX 570 közé, ahol igazából lehet is hely egy új modellnek, ugyanis a két videokártya között elég nagy szakadék mutatkozik teljesítmény terén. A vállalat ezzel együtt arról is gondoskodhat, hogy azok a GPU-k, amelyek hibáik miatt sem a normál és a csonkított RX 580-hoz, sem pedig az RX 570-hez nem használhatóak fel, mégis kereskedelmi forgalomba kerülhetnek egy új termék fedélzetén, így a „selejt” grafikus processzorokból is bevételt lehet szerezni.

Galéria megnyitása

A Radeon RX 560 XT most csak Kínában juthat szerephez, éppen ezért egyetlen egy gyártó, a Sapphire készíti. Egyelőre úgy tűnik, globálisan nem lesz elérhető a termék, de hogy tényleg így lesz-e, az majd csak a következő hónapok folyamán derül ki biztosan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap