Csonkított Radeon RX 580-as videokártyát kapott Kína

Úgy tűnik, a Radeon RX 560D példája megismétlődik a drágább videokártyák között is.

Csonkított Radeon RX 580-as videokártyát kapott Kína

Az AMD szépen csendben egy új Radeon RX 580-as videokártyát indított útjára, ami a jelek szerint csak Kínában válik elérhetővé. A friss jövevény azért érdekes, mert a normál modellekkel szemben nem 2304, hanem már csak 2048 stream egységet foghat munkára, vagyis tulajdonságai alapján egy átnevezett Radeon RX 570-es videokártyaként fogható fel. Az egyelőre csak és kizárólag Kínát célzó újdonság október 15-én rajtolt el, alapját pedig továbbra is a szokásos Polaris 20-as GPU adja.

Galéria megnyitásaA Radeon RX 570-es videokártyákéhoz képest egy picivel nőtt a maximális boost órajel, az ugyanis már nem 1244 MHz-es, hanem 1284 MHz-es értéket képvisel, ám egyéb tekintetben a Radeon RX 570-es sorozattal mutat rokonságot a termék. Ez pedig megtévesztő lehet mindazok számára, akik a videokártya neve alapján vásárolnak és egyáltalán nem ellenőrzik az adott termék pontos paramétereit, hiszen ők Radeon RX 580 helyett lényegében egy Radeon RX 570-et kapnak, ami a normál modelleknél csak egy hajszálnyival gyorsabb.

Hasonló megtévesztésre már korábban is volt példa, gondoljunk csak a Radeon RX 560D ügyére, ami szintén nagy port kavart, hiszen a Radeon RX 560 név alatt csendben két különböző felépítésű GPU is jelen volt a kínálatban. A dolgot bonyolította, hogy az AIB partnerek sem segítették a vásárlókat, hiszen a gyorsabb és a lassabb Radeon RX 560-as videokártyák közötti különbséget csak a termékkód és a gyártói weboldal vizsgálata után lehetett felismerni. Akkoriban a Radeon RX 560D is OEM termékként indult, majd később kereskedelmi forgalomban, önálló videokártyaként is elérhetővé vált. Mivel a partnerek nem segítettek a vásárlóknak a két különböző modell egyértelmű megkülönböztetésében, az AMD intézkedett az ügyben.

Galéria megnyitása
Az újdonság igazából egy átnevezett Radeon RX 570, ahogy az a fentiekből is látszik

A jelek szerint a csonkított Radeon RX 580 is kezd feltűnni a kínai viszonteladók kínálatában, vagyis nem csak az OEM piacot vette célba vele a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap