PS3: Jön az új 45nm-es Cell processzor!

Korábban ebben az évben lehetett hallani arról, hogy a Sony-nak és a Toshibának sikerült összezsugorítani 65-ről 45 nanométerre a Playstation 3-at hajtó apró kis processzort.

PS3: Jön az új 45nm-es Cell processzor!

Korábban ebben az évben lehetett hallani arról, hogy a Sony-Toshiba-IBM hármasnak sikerült átnyomnia 45nm-es csíkszélességre a Cell processzort és szeptemberben beindul a sorozatgyártás. Ezzel szemben a Japán Nikkan Kogyo azt jelentette, hogy ez a jelenlegi állás szerint csak 2009 elején fog megtörténni. Az első szállítmányok a Sony-nál fognak kikötni, és az új Playstation3 gépek lelkét fogják képezni.

 

A kisebb chip körülbelül 40%-kal kevesebbet fogyaszt majd mint 65 nanos őse, ami annyit jelent, hogy a Sony jócskán faraghat majd a konzol hűtésén. Ennek köszönhetően pedig olcsóbb lesz a gépet előállítani, így a Sony jobban jön ki majd az árréssel. Remélhetőleg fogyasztói szempontból is számíthatunk némi árcsökkenésre így 2009 környékén, logikus lépés lenne, hiszen az X-box 360 legpuritánabb verziója fele annyiért elérhető lesz mint a PlayStation 3. Azt tudjuk, hogy a jelenlegi hivatalos álláspont szerint _idén_ nem akarnak árat csökkenteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward