Professzionális szolgáltatásokat és UEFI támogatást kap a Radeon VII

A pletykák szerint a Radeon Pro 19Q1-es kiadása Radeon VII támogatással érkezik, így a friss videokártya játékra és munkára is használhatóvá válik.

Professzionális szolgáltatásokat és UEFI támogatást kap a Radeon VII

Az AMD Radeon VII videokártyája egyre több tesztben szerepel, így egyre részletesebb képet kaphatunk teljesítményével, illetve felépítésével kapcsolatban. Nemrégiben kiderült, mennyivel javul a hűtőteljesítmény, ha a speciális gyári hővezető lapka helyére folyékony fém kerül, pár órája pedig arról érkezett hír, hogy az új videokártya megkapja a Radeon Pro 19.Q1 szoftvercsomagot – legalábbis a HardwareLuxx információi szerint.

Radeon Pro driver a Radeon VII-hez

Ez azért jó hír, mert az újdonság így olyan funkciókhoz és szolgáltatásokhoz is hozzáférhet, amelyeket jelenleg a professzionális szintű videokártyáknak tartogat az AMD, vagyis az új lépés mindenképpen értéknövelő tényező lehet bizonyos felhasználói csoportok számára.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Radeon Pro 19.Q1 driver használatához csak törölni kell az aktuális Radeon Software Adrenalin Edition kiadást, ám ezzel természetesen nem mondunk le a játékok nyújtotta örömökről, hiszen az új driveren belül lehetőség van a Radeon Pro és a Radeon Adrenalin sorozatú driverek közötti váltásra, újraindítás nélkül. Az újításnak köszönhetően hozzáférhetnek majd a felhasználók a ProRender-hez, valamint több, mint 320 professzionális alkalmazáshoz is kapnak tanúsítványokat, így ezek a Radeon VII társaságában kiválóan működnek majd. Az új lehetőség elsősorban azoknak jöhet jól, akik egy videokártyát szeretnének vásárolni CAD/CAM és egyéb munkákra, valamint játékra is. Az egyelőre kérdéses, hogy a Radeon VII esetében pontosan milyen funkcionalitásra számíthatunk a változás után, de alighanem erre is hamarosan választ kapunk, ugyanis az első negyedéves Radeon Pro driver rövidesen megjelenik.

Frissítés: Adriver végül még ma megjelent, de sokkal kevesebb extra funkciót hoz, mint vártuk..

Jön az UEFI támogatással ellátott BIOS is

Galéria megnyitása Nem kellett sokat várni az UEFI támogatásra (Forrás: TechPowerUp) Néhány órája nagy port kavart, hogy a Radeon VII videokártyák első szállítmányára olyan BIOS került, amely nem rendelkezik UEFI támogatással, így a különböző rendszereken az alaplapi BIOS-nak a CSM módot kell betöltenie, ami lassítja az indítást, valamint a Windows Secure Boot funkció használatát is ellehetetleníti. Az ASRock elsőként adott ki UEFI támogatással ellátott BIOS-t saját videokártyájához, ám mivel a Radeon VII jelenleg csak referencia verzióban érhető el, ez a BIOS a többi modellhez is passzol. Az új BIOS a vizsgálatok szerint tényleg tartalmaz UEFI támogatást és GOP mini drivert is. Hírünk írásakor a BIOS éppen nem volt elérhető, de akinek szüksége van rá, később újra ellenőrizheti a linket. Alternatív módon a TechPowerUp weboldaláról is beszerezhető a BIOS.

Nem sokkal később az AMD is kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, a vállalat már elérhetővé tett egy UEFI támogatással ellátott Radeon VII BIOS-t a partnereknek.

Ez a BIOS az első kiadáshoz képest semmiféle változást nem hoz a videokártyák teljesítményében, mindössze az UEFI támogatást aktiválja, amelynek köszönhetően működni fog a Secure Boot funkció, valamint a rendszer is gyorsabban indul majd el, hiszen nem kell betöltenie a CSM módot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap