PlayStation 3 karácsonykor olcsóbban

Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója szeretné a Sony PlayStation 3-mat még kedvezőbbé tenni a piac számára, így valószínűleg karácsonyra már fognak

PlayStation 3 karácsonykor olcsóbban

Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója szeretné a Sony PlayStation 3-mat még kedvezőbbé tenni a piac számára, így valószínűleg karácsonyra már fognak lefaragni az árából.

"Tudom, a közönség kedvezőbb PlayStation 3 árakat szeretne, de közben a PlayStation 2 eltűnik a radarról. Mindig a Wii és Xbox konzolokkal hasonlítottuk össze, de a PS 2 eladások még mindig irtózatosan nagymértékűek. Csökkentettük a PSP árát és egyre emelkedett a vásárlások száma. Azt hiszem, hogy a PlayStation 3 jelenlegi nem túl rózsás helyzete idővel megoldódik. Hogy csökkeni fog-e a PlayStation 3 ára? A válasz persze, karácsonyra mindenképpen." - közölte Stringer egy interjúban a Financial Times-nak.

A Sony sokszáz dollárt veszít minden egyes PlayStation 3 konzolon, azonban az Egyesült Államokban csökkentenie kell az árát a jelenlegi 599 dolláros (115 000 forintos) állapotról. Ha nem változtat a Sony, akkor nagymértékben fog csökkeni a piaci részesedése a Microsoft Xbox 360 és a Nintendo Wii konzoljával vívott csatában.

Ez az első alkalom, hogy a csökkenő PlayStation 3 konzol-eladások miatt beismeri a cég, hogy mégis kicsit sokba kerül a felhasználóknak az újgenerációs masina. Eddig azt bizonygatták, hogy ez az ár természetes egy ilyen mértékben felszerelt konzolhoz. A központi egységét az IBM, Sony, Toshiba által kifejlesztett Cell processzor adja, a grafikus RSX chipet pedig az NVIDIA gyártja a Sony számára. Emellett még tartalmaz a játékgép Bluetooth és vezetéknélküli-hálózat csatlakozási lehetőségeket. Optikai lemezekből képes Blu-ray médiumokat olvasni, ami komoly vonzóerőt jelent a vetélytársakkal szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward