PCIe 4.0 támogatást kaptak a BIOStar egyes 400-as sorozatú AMD alaplapjai

A friss BIOS mellett természetesen RYZEN 3000-es sorozatú processzorra is szükség lesz a támogatás aktiválásához.

PCIe 4.0 támogatást kaptak a BIOStar egyes 400-as sorozatú AMD alaplapjai

Noha az AMD korábban egyértelműen kijelentette, egyetlen 400-as és 300-as sorozatú alaplap esetében sem engedélyezik a PCI Express 4.0-s támogatást, ugyanis nem minden alaplap teljesíti azokat a szigorú feltételeket, amelyek a PCI Express 4.0-s sebesség stabil eléréséhez szükségesek, egyes gyártók mégis úgy gondolták, lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy saját felelősségükre engedélyezzék az új szabványt. Korábban az ASUS szánta el magát ilyen lépésre, ahogy azt már megírtuk, most pedig a BIOStar is bejelentette, bizonyos 400-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapjaihoz hivatalos PCI Express 4.0-s támogatást biztosít. Az új funkciót természetesen BIOS frissítés keretén belül lehet elérni, de csak bizonyos slotok esetében, és csakis akkor, ha az alaplapban RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzor foglal helyet.

Galéria megnyitása

A vállalat 400-as sorozatú termékei közül ötből négy megkapta a PCI Express 4.0-s támogatást, ám azt fontos kiemelni, hogy ez jellemzően csak a legfelső PCI Express x16-os, illetve a PCI Express x4 alapú M.2-es slotra korlátozódik, hiszen csak ezek kapcsolódnak a processzor északi hídjában található PCIe vezérlőhöz. A többi bővítőhely továbbra is PCI Express 2.0-s sebesség mellett üzemel majd, ám az esetek többségében ez abszolút nem lesz probléma. Arról egyelőre nincs hír, hogy azok a felhasználók, akik már alkalmazták az említett BIOS frissítéseket, tapasztaltak-e stabilitással kapcsolatos hibákat, ám mivel friss bejelentésről van szó, néhány napot érdemes várni, hátha jelentkeznek problémák.

A gyártó az alábbi négy alaplaphoz biztosít PCI Express 4.0-s támogatással kiegészített BIOS-t, amely a hivatalos weboldalról tölthető le az alábbi linkekre kattintva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap