Patriot Viper VPN100: nagyon gyors SSD-k, szokatlanul nagy hűtőtömbbel

A Phison E12-es vezérlő köré épülő termékek négyféle változatban érkeznek.

Patriot Viper VPN100: nagyon gyors SSD-k, szokatlanul nagy hűtőtömbbel

A Patriot bemutatta eddigi leggyorsabb SSD-it, amelyek a Viper VPN100-as sorozatot erősítik, alapjukat pedig – jó eséllyel – 3D TLC NAND Flash lapkák, valamint Phison E12-es vezérlő adja (PS5012-E12). Utóbbi meglehetősen népszerű, tegnapi tesztünkben is szerepelt egy olyan meghajtó, ami ezt a vezérlőt használja, valamint a Galax és a KFA 2 mögött álló Palit is bejelentett egy terméket, ami kétféle kivitelben is megjelenik.

A Patriot termékei 256 GB-os, 512 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os változatban kerülnek forgalomba, melegedő komponenseiket pedig vaskos alumínium hűtőtömb fedi. A nagyméretű hűtésnek köszönhetően komolyabb terhelés alkalmával is stabil, folyamatos teljesítményre számíthatunk, hiszen nem fordulhat elő, hogy az elégtelen hűtés miatt úgynevezett „throttling” állapotba lépjen az SSD vezérlő – vagyis nem lesz túlmelegedés, ami miatt órajel- és teljesítmény-csökkentésre kényszerülne a rendszer. A hűtőtömb környékére egyébként egy külső hőérzékelő is került, amelyen keresztül folyamatosan monitorozható az SSD hőmérséklete.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új SSD kártyák PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet és NVMe 1.3-as protokollt használnak, plusz az SLC módban működő mellett DRAM alapú gyorsítótárral is rendelkeznek, ennek mérete azonban 512 MB az összes modell esetében, ha a gyártói PDF dokumentumok nem tartalmaznak elírást. Az LDPC és erős ECC támogatással egyaránt rendelkező vezérlő 3450 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 3000 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére ad módot, a véletlenszerű 4K-s olvasási- és írási teljesítmény pedig a 600 000 IOPS-ot is elérheti. Ezek az adatok persze csak az 1 TB-os modellre érvényesek, a többi példány némileg lassabb lesz, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

A Patriot sajnos nem árulta el, hogy az új SSD-k milyen strapabírósággal rendelkeznek, pedig ez is fontos adat lenne. A VPN100-as sorozat tagjai hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, listaáraik pedig a fenti táblázat szerint alakulnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap