Hőcsöves hűtéssel ellátott PCIe NVMe SSD sorozat a Galax műhelyéből

Az új SSD sorozat meglehetősen masszív hűtést kapott, így tagjait nem is fogadja majd minden alaplap.

Hőcsöves hűtéssel ellátott PCIe NVMe SSD sorozat a Galax műhelyéből

A Galax egy különleges SSD sorozatot mutatott be, amelynek tagjain egy meglehetősen vaskos, hőcsővel is kiegészített alumínium hűtőtömb kapott helyet, így a meghajtók a szokásosnál jóval nagyobbak. A rézből készített hőcső az SSD melegedő komponensei által termelt hőt az alumínium hűtőtömb felső részére továbbítja, így azt hatékonyabban le tudja adni a hűtő a környezetének. A különleges megoldást méretei miatt olyan alaplapokhoz nem tudjuk majd használni, amelyeknél az M.2-es foglalat az alaplap hátuljára került, valamint olyan esetekben sem, ahol problémát jelenthet, hogy a hűtővel ellátott termék picivel szélesebb, mint hagyományos társai.

A Hall of Fame M.2 PCIe sorozatban egyébként összesen három modell található: egy 512 GB-os, egy 1 TB-os, illetve egy 2 TB-os. Mindannyian a Phison nyolccsatornás PS5012-E12-es SSD vezérlőjét használják, amihez Toshiba gyártmányú, 64 cellaréteggel rendelkező 3D TLC NAND Flash lapkák kapcsolódnak. A termékek kétféle kivitelben érkeznek: elegáns hűtővel ellátott PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártya formájában, valamint vaskos hűtéssel felvértezett M.2-2280-as SSD formátumban.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A gyártói tájékoztatás szerint mindegyik meghajtó maximum 3400 MB/s-os maximális folyamatos olvasási tempó elérésére képes, folyamatos írási sebesség terén pedig 2800 MB/s-os értékre számíthatunk a két nagyobb kapacitású modellnél, míg az 512 GB-os változat „csak” 2000 MB/s-os sebességet nyújt. A 4K-s véletlenszerű olvasási- és írási feladatokat az 1 és 2 TB-os modellek 600 000 és 400 000 IOPS-os teljesítménnyel tudják elvégezni, az 512 GB-os változatnál azonban 400 000 és 540 000 IOPS-os teljesítmény áll rendelkezésre.

A PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártya formájában érkező modellek valamivel gyorsabbak lesznek, ugyanis az 1 és 2 TB-os változat már 3 GB/s-os maximális írási tempó elérésére lesz képes, véletlenszerű 4K-s olvasási és írási feladatok alkalmával pedig sorrendben akár 440 000 és 660 000 IOPS-os teljesítményt is fel tudnak mutatni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az újdonságok mellé ingyenes gyártói szoftver, az Xtreme Tuner for SSD is jár majd, amelyen keresztül megtekinthetjük az SSD-k szokásos paramétereit (hőfok, hátralévő élettartam, eddig felírt adatmennyiség stb...), de ezzel együtt a teljesítményt is optimalizálhatjuk, valamint firmware frissítést is kezdeményezhetünk. A Galax tervei szerint az új meghajtók első körben csak Kínában kerülnek forgalomba, később azonban a KFA 2, illetve a Palit márkanév alatt Európába is megérkezhetnek, de hogy pontosan mikor, az egyelőre nem derült ki. Árakról egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap