Pároknak szóló, fontos újítás a Spotifynál

Pároknak szóló, fontos újítás a Spotifynál

A Spotify új előfizetői csomag létrehozására adta a fejét, és ez úgy lett kialakítva, hogy a szerelmes párok számára ideális legyen. A friss csomag Premium Duo néven fut, jobb az ár-érték aránya, mint kettő fiók fenntartásának, és a kedvezőbb árszabás mellett más extra lehetőséggel is szolgál.

Galéria megnyitása

A Premium Duo keretében az emberek kettő teljesen különálló felhasználó számára szerezhetnek hozzáférést a Prémium szolgáltatáshoz. Így a párok számára ez egy ideális spórolási lehetőség, ha korábban mindketten külön-külön fizettek elő a zenestreaming szolgáltatásra. A számla rendezését nem lehet megosztani, azt mindig annak kell kifizetnie, aki kezdeményezi a Premium Duo használatát. Az egyetlen felhasználási feltétele ennek, hogy az érintett személyek ugyanazon lakcímmel rendelkezzenek, tehát papíron együtt éljenek. (Valószínűleg elegendő megadni a felhasználói adatoknál ugyanazt a címet, de erről nem esik szó részletesebben.) Ha úgy alakul, hogy valamilyen oknál fogva nincs szükség a továbbiakban a páros előfizetésre, akkor annál a fióknál, ahol kérvényezve lett ez a csomag, néhány kattintással le is mondható, illetve átváltható másik konstrukcióra – akár a családi csomagra is.

Galéria megnyitásaA Spotify szakemberei a Premium Duo esetében nemcsak egy új előfizetői lehetőséget nyújtanak a felhasználók számára, hanem egy bónusz funkciót is, ami Duo Mix névre hallgat. Ezzel az opcióval a pároknak lehetősége nyílik arra, hogy olyan zenéket hallgassanak, melyek mindkettejük számára ideálisak, az ízlésüknek megfelelőek lehetnek. A Spotify szerint ezzel lehet javítani a zenehallgatás élményét, hiszen a szerelmesek minden eddiginél egyszerűbben férhetnek hozzá olyan dalokhoz, amik mindkettejük stílusához passzolhatnak. Érdekes extra még itt, hogy lesz ezen belül egy "Chill" és egy "Upbeat" funkció, az előbbivel lágyabb, megnyugtatóbb közös zenéket lehet kapni, az utóbbival pedig értelemszerűen pörgősebbeket.

A Duo Mix elsősorban azokban az esetekben teljesíthet jól, amikor a pároknak nagyjából találkozik a zenei ízlése, de a rendszer az egészen eltérő stílusú lejátszási listák között is próbál majd közös pontokat találni. Ezt az automatikusan generált listát valószínűleg ugyanaz a mesterséges intelligencia alkotja meg, ami például az E Heti Kalandért is felel, csak más algoritmus alapján dolgozik. A Duo Mixet sajnos offline módban nem lehet elérni. Ha valakinek nem jön be a Duo Mix, akkor ki lehet belőle lépni a beállításokon keresztül – persze az újra csatlakozásnak sem lesz akadálya adott esetben –, és fontos még az, hogy kizárhatóak róla dalok; ez a funkció jól jöhet például akkor, ha kisgyerek van a háznál, és olyan zene kerül a listára, aminek a nyelvezete kifogásolható lehet.

A Spofity Premium Duo egyelőre csak Kolumbiában, Chilében, Dániában, Írországban és Lengyelorszgában érhető el, a magyar előfizetőknek várnia kell rá. A Spotify honlapján található információk alapján a Premium Duo árképzése úgy fog alakulni, hogy 12,5 euróba kerül majd, de ez azokra a területekre érvényes, ahol a felhasználók normál esetben 10 eurós áron szerezhetnek Premium hozzáférést, a családi csomagért pedig 15 eurót kell fizetniük. Amikor eljut Magyarországra, akkor ennél biztosan olcsóbb lesz, mert itthon 5 euró az alapdíj, és 8 euróért érthető el a családi opció öt személy számára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap