Óriásbébi született Mexikóban

Egy mexikói anya szokatlanul nagy csecsemőnek adott életet Mexikóban. A „Szuper Tonio”-nak keresztelt újszülött 6,6 kg-os súllyal látta meg a napvilágot

Óriásbébi született Mexikóban

A félreértések elkerülése végett meg kell említenünk, hogy egy átlagos csecsemő súlya születéskor 3,2 kg körül mozog. Az újszülöttek a 6 kg-os testsúlyt csak 4 hónapos kor körül érik el. A gyermeket természetesen császármetszéssel hozták világra a mexikói orvosok.

A világ legnagyobb újszülöttje címet azonban továbbra is egy kanadai bébi mondhatja magáénak, aki 1879-ben született, és mindössze 11 órát élt meg. Születéskori súlya 10,5 kg volt, ami egy 14 hónapos gyermek súlyával vetekszik. A valaha született legnagyobb, és egyben egészséges csecsemő Olaszországban látta meg a napvilágot 1955-ben 10,2 kg-os súllyal.

A születéskori átlagon felüli testsúly legtöbbször annak a következménye, hogy az anya elhanyagolja cukorbetegségét. Ebben az esetben túlzott mennyiségű cukor áramlik a magzat vérébe, aminek hatására a hasnyálmirigy fokozott mennyiségű inzulint termel. Ez pedig a magzat elhízását okozza, ami elsősorban a felsőtesten figyelhető meg.

Az még egyelőre nem tisztázott, hogy a mexikói óriásbébi esetében is erről van-e szó. De az biztos, hogy a 2005-ben született brazil Ademilton dos Santos eetében, aki 7,7 kg-os testsúllyal jött világra, ez volt a kiváltó tényező.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward