Okos kiegészítő HTPC konfigurációkhoz

A FLIRC-SE inframodul bármilyen távirányítóból HTPC távirányítót varázsol, a beállításokat pedig saját magán tárolja, így azok újratelepítés után sem vesznek el.

Okos kiegészítő HTPC konfigurációkhoz

Aki házimozi PC építésén gondolkodik, rendszerint a távirányíthatóság kérdésén is elmereng, hogy végül minél kényelmesebben tölthesse el a kikapcsolódásra szánt órákat. Ezen a fronton a legfrissebb termék a Streacom nevéhez fűződik, ami a FLIRC-SE Adaptive IR Receiver Module névre keresztelt kiegészítővel siet a HTPC építők és HTPC tulajdonosok segítségére.

A kissé hosszú névvel ellátott megoldás tulajdonképpen egy infra vevőegység, amely hagyományos Media Center IR vevőegységként üzemel, vagyis a klasszikus Media Center távirányítók, illetve egyéb hagyományos távirányítók infravörös jeleit veszi. Az USB 2.0-s tüskesorra kapcsolódó kiegészítő extraként nem csak a különböző PC-s funkciók kényelmes távirányítására ad lehetőséget, hanem arra is, hogy az adott PC-t egy gombnyomással felébresszük hibernált állapotból (S4), vagy éppen közvetlenül a távirányítóról kapcsoljuk be (S5). Utóbbi funkcióhoz arra is szükség van, hogy a kiszemelt USB 2.0-s tüskesor a PC kikapcsolt állapotában is áram alatt legyen.

A FLIRC által a Streamcom megrendelésére készített újdonság további extra funkciója, hogy rendelkezik saját memóriával, amely akár 160 billentyűkombináció eltárolására is képes. A párosított távirányítóhoz kapcsolódó adatokat magán a modulon tárolja a rendszer, így egy esetleges rendszer-újratelepítés vagy konfiguráció csere után nem kell újra betanítani a friss rendszert az adott távirányítóhoz.

Az apróság 22 x 48 x 13 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig nem több 5 grammnál. Az infravörös vevőegység a 38 kHz-es tartományban üzemel, hatótávolsága pedig maximum 10 méter.

Az újdonsághoz Windows mellett Linuxra és Mac OS X-re is jár szoftver, amellyel könnyedén bekonfigurálhatóak a különböző funkciók – tulajdonképpen bármilyen távirányítót kinevezhetünk Média Center távirányítónak, a különböző funkciókat pedig a gombokhoz taníthatjuk.

A FLIRC-SE modul rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az újdonság várható ajánlott végfelhasználói árát sajnos nem közölték.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward