Office és Emoji gombot kaptak az új Microsoft billentyűzetek

A két friss Microsoft billentyűzet még nem kapható mindenhol, de később szélesebb körben is elérhetővé válhatnak.

Office és Emoji gombot kaptak az új Microsoft billentyűzetek

Június óta sejthető, hogy a Microsoft új funkcióbillentyűkkel ellátott klaviatúrák tervezésén munkálkodik, az első termékekre pedig nem is kellett túl sokat várni, hiszen az Amerikai Egyesült Államokban már forgalomba is kerültek.

Galéria megnyitása Ezek a billentyűk harmadik fél által készített termékekre egyelőre nem kerülhetnek fel Hogy miről van szó? Gyakorlatilag arról, hogy a Microsoft legújabb billentyűzeteire felkerült két új funkciógomb, amelyek a jobb oldali Alt és Ctrl billentyűk között foglalnak helyet – itt normál esetben egy Windows gomb, illetve egy Menu gomb található.

Az új billentyűk közül az egyik egy Office gomb, amelynek megnyomásával Windows 10 alatt az Office for Windows 10 alkalmazást lehet elindítani, ami egy központi menüként funkcionál az Office programcsomag esetében. Ha az Office billentyű mellé lenyomjuk a „W” gombot is, akkor azonnal elindul a Word – és a többi alkalmazáshoz is jár gyorsgomb.

A második billentyű már kevésbé hasznos, hiszen ez nem más, mint egy „Emoji” gyorsgomb, amellyel a hangulatjeleket tartalmazó menüt lehet gyorsan és egyszerűen elérni. Erre a feladatra egy ideje már használhatjuk a Win+. kombinációt is, tehát túl sok előnyt nem ad az új gyorsgomb – maximum annyit, hogy eggyel kevesebb billentyűlenyomással érhetjük el a hangulatjeleket.

Galéria megnyitása

Az említett funkciógombok már jelen vannak az Ergonomic Keyboard névre keresztelt terméken, amely 59,99 dollárba kerül és membrános rendszert használ. A billentyűzet képes kedvenc billentyűkombinációk eltárolására, szabályozhatóak vele a multimédiás funkciók, gyorsan elérhetjük vele a keresőt és a számológépet, a két kézre eső billentyűtömböket pedig elfordították egy kissé, hogy csuklónk és kezeink kényelmesebb pozíciót vehessenek fel gépelés során. Az USB 2.0-s kapcsolatot használó billentyűzet természetesen numerikus paddal is rendelkezik, így a számbevitel sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

Galéria megnyitása

A másik újdonság a Microsoft Bluetooth Keyboard, amely Bluetootj 4.x/5.0-s kapcsolaton keresztül kommunikál a különböző konfigurációkkal. A kompakt billentyűzet iOS, Android, macOS és Windows alapú rendszerekkel egyaránt használható, működéséhez két darab AAA formátumú elemre vagy akkumulátorra van szükség. Az újdonságon a fentebb említett két gombon kívül multimédia-vezérlésre szolgáló funkciógombok is helyet kaptak, a termék ára pedig 49,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap