Dedikált Office gombot kaphatnak az új billentyűzetek

Az új lehetőségért cserébe fel kell áldozni a jobb oldali Windows gombot.

Dedikált Office gombot kaphatnak az új billentyűzetek

A mai billentyűzetek többségén találunk legalább egy Windows gombot, de a két Windows gombbal ellátott megoldásokból is bőven van választék. Ezeken keresztül különböző Windows funkciókat érhetünk el, hála a billentyűkombinációknak, így például a Win + L kombinációval gyorsan kijelentkezhetünk, ha szükséges, a Win + D gombbal pedig gyorsan eltüntethetünk minden nyitott ablakot az asztalról, ha valaki váratlanul betoppanna és nem szeretnék, hogy lássa, mivel foglalkoztunk éppen. Aki kíváncsi az összes fontosabb billentyűkombinációra, látogasson el ide.

Galéria megnyitásaA Windows gomb nagy múltra tekint vissza, hiszen 1994-ben, a Microsoft Natural billentyűzetén mutatkozott be, azóta pedig elmaradhatatlan kelléke a legtöbb modern billentyűzetnek. A Microsoft a jelek szerint egy dedikált Office gombot is szeretne bevezetni, amelyen keresztül a nagy népszerűségnek örvendő Office szoftvercsomag legfontosabb szolgáltatásait és funkcióit lehet majd elérni, ha a visszajelzések pozitívak.

A vállalatnál ennek érdekében már egy zárt közvélemény-kutatás is indult a tesztelők között, maga az űrlap pedig érdekes dolgokról rántja le a leplet. A koncepció alapján a jobb oldali Alt gomb, vagyis az Alt Gr mellett található Windows gombot áldoznák be az Office gombért cserébe minden olyan helyen, ahol ezt meg lehet tenni. A gyorsgomb lenyomása mellé O, T, W, X, P, D, N, Y és L billentyűk is lenyomhatóak a különböző funkciók eléréséhez, azt azonban még nem árulták el, az egyes billentyűkombinációk pontosan mely funkciókhoz tartoznak.

A The Verge szerint az OfficeKey+S kombó segítségével az adott dokumentumot gyorsan meg lehet majd osztani, de a többi billentyűkombináció is fontos funkciókat tesz elérhetővé. Egyévként az Office szoftvercsomag különböző alkalmazásaiban az ALT gomb lenyomásával nézhetjük meg, mely funkciókhoz milyen gyorsgombok tartoznak, ha előtte az adott menübe már beléptünk a megfelelő gyorsgombbal.

Galéria megnyitása
Az említett űrlap

Hogy az új funkciót mikor élesítik, illetve mikor jönnek az első olyan billentyűzetek, amelyeknél a jobb oldali Windows gombra már Office logót szitáznak/gravíroznak? Erre egyelőre nincs válasz, de az elkövetkező hónapok folyamán biztosan tisztul majd a kép.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap