Nem biztos, hogy az Intelé lesz a Mellanox – Az Nvidia is bejelentkezett érte

Nagy a mozgolódás a Mellanox körül, ugyanis a jelek szerint több vállalat is szeretné felvásárolni.

Nem biztos, hogy az Intelé lesz a Mellanox – Az Nvidia is bejelentkezett érte

Még január végén röppent fel a hír azzal kapcsolatban, hogy az Intel fel szeretné vásárolni a szerverek és adatközpontok szegmensében tevékenykedő Mellanoxot, ezért pedig hajlandó akár 6 milliárd dollárt is kifizetni, pedig ez az összeg 35%-kal magasabb, mint a Mellanox akkori piaci értéke. A felvásárlással kapcsolatban egylőre még nem született végleges döntés, ugyanis a felek még nem írták alá a szándéknyilatkozatot, ez pedig kapóra jön egy másik piaci szereplőnek, aki nem más, mint az Nvidia.

A legfrissebb információk alapján tehát nem csak az Intel, hanem az Nvidia is szeretné megszerezni a Mellanoxot, amelyért cserébe hajlandóak akár 7 milliárd dollárt is letenni az asztalra, ez pedig a dolgok jelenlegi állása szerint igencsak versenyképes ajánlatnak tűnik. Az ügyről a pénzügyi hírekkel foglalkozó Calcalist számolt be elsőként. A források szerint a tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak, így a megegyezés sem lehet túl messze. Feltéve, ha az Intel nem licitál rá az említett 7 milliárd dolláros összegre.

Galéria megnyitása Végül ki viszi a Mellanoxot? Hogy miért ilyen érdekes a Mellanox? Azért, mert az 1999-ben, az izraeli Yoqneamban alapított vállalat nagyteljesítményű hálózati vezérlőket készít, amelyek a szerverek és az adatközpontok szegmensében teljesítenek szolgálatot, összekapcsolva az egyes konfigurációkat. Ilyen eszközökre mind az Intelnek, mind pedig az Nvidiának szüksége van, ezt az igényt pedig házon belül tudnák kielégíteni, amennyiben sikeresen bekebeleznék a Mellanoxot, ez pedig sok-sok előnnyel kecsegtet.

Az Nvidia az új szerzemény segítségével komplett ökoszisztémát építhetne, így az NVLink kapcsolaton keresztül kommunikáló grafikus processzorokkal szerelt rendszerek között saját gyártmányú hálózati vezérlők és switchek teremthetnének kapcsolatot, amelyeket a vállalat saját igényeihez optimalizálhat, hiszen házon belül rendelkezésre áll majd az ehhez szükséges know-how.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az Intel komolyabb jelenléttel rendelkezik Izraelben, mint az Nvidia, ugyanis nem csak fejlesztőközpontokkal, de gyáregységekkel is rendelkezik, sőt, az izraeli kormányzattal is jó kapcsolatot ápol, és éppen komoly befektetésre készül, amihez támogatást is kap. Hogy végül melyik vállalat lesz a szerencsés nyertes? Alighanem rövidesen kiderül. Ahogy aláírják a szándéknyilatkozatot a felek, rögtön beszámolunk a publikus részletekről. Egyelőre sem az Intel, sem az Nvidia, sem pedig a Mellanox nem reagált az értesülésekre.

Frissítés 2019.03.11. 19:30

Az Nvidia bejelentette, felvásárolja a Mellanoxot

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap