Natív FLAC támogatást kap a Windows 10 Preview

A veszteségmentes audió formátum támogatásának alighanem rettenetesen örülnek majd az audiofilek.

Natív FLAC támogatást kap a Windows 10 Preview

Legutóbb a Windows 10 Preview 9879-es verziójának megjelenéséről számolhattunk be, ami egyebek mellett MKV támogatást hozott a gyorsan fejlődő rendszerbe. Most úgy néz ki, hogy a Microsoft nem áll meg az MKV-nél és egyéb egzotikus fájlformátumok támogatását is beépíti az új Windowsba, most épp a FLAC lesz soron.

A veszteségmentes audió formátum natív támogatásával egészen biztosan szerez pár jó pontot az audiofileknél a Microsoft operációs rendszer csoportjának munkatársa, Gabriel Aul, aki az újdonságról egy tweet keretén belül rántotta le a leplet.

A fenti képen a LED Zeppelin IV (Deluxe Edition) FLAC ripjének lejátszási listája látható, a lejátszást pedig maga a Windows Media Player 12 végzi.

A tweetből sajnos nem derül ki, pontosan mikor válik elérhetővé a natív FLAC támogatás Windows 10 Preview alatt, de az már most biztosnak tűnik, hogy idén semmiképpen sem, ugyanis a korábbi bejelentések alapján a Windows 10 Preview következő nagyobb frissítése majd csak jövőre érkezik.

Addig is, aki Windows 10 Preview alatt szeretne FLAC támogatásoz jutni, még mindig választhatja a foobar2000-et, vagy a többi alternatív FLAC lejátszót.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward