Napvilágos térérzékelő a Panasonictól

Előállt a cég az egyik első olyan 3D-érzékelővel, amely nappali fényben is hibátlanul működik. Míg ugyanis az eddigiek csak a visszavert fény mennyiségét érzékelték, és így nappal vagy erős fényhatások közepette használhatatlanná váltak, a Panasonic új CCD-érzékelője különbséget tud tenni a környezeti és a visszavert fény elektromos töltései között, így semmilyen fényviszony nem hozza zavarba.

Napvilágos térérzékelő a Panasonictól

Előállt a cég az első olyan 3D-érzékelőjével, amely nappali fényben is hibátlanul működik. Míg ugyanis az eddigiek csak a visszavert fény mennyiségét érzékelték, és így nappal vagy erős fényhatások közepette használhatatlanná váltak, a Panasonic új CCD-érzékelője különbséget tud tenni a környezeti és a visszavert fény elektromos töltései között, így semmilyen fényviszony nem hozza zavarba.

Az áttörés olyan új mozgásérzékelő rendszereket is lehetővé tesz, amilyeneket korábban nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett volna megvalósítani; kiváló megoldás például számos számítógépes, konzolos vagy automatás játék vezérléséhez, de ugyanígy sokat segíthet a biztonsági rendszereknek, és még a robotika fejlődéséből is derekasan kiveheti a részét.

Várhatóan tavaszra már készen állnak majd a gyártásra kész érzékelők. Két fő változatra osztják őket: az egyik a távolságra, míg a másik a sebességre összpontosít. Az előbbi csak 20 fps-el dolgozik, de másfél méterre is ellát, míg az utóbbi 56 fps-es, de csak egy méterre lát. Arról egyelőre még nem esett szó, hogy pontosan milyen készülékekben számíthatunk az új hardver felbukkanására.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward