MSI GeForce GTX 1060-as videokártya GDDR5X memóriával

Az új videokártya esetében meglepően alacsony órajelen ketyeg a GDDR5X VRAM.

MSI GeForce GTX 1060-as videokártya GDDR5X memóriával

A GeForce GTX 1060-as sorozat legújabb tagjának érkezéséről korábban már beszámoltunk, nemrégiben pedig az is kiderült, hogy az új videokártyák GP106-os helyett GP104-es grafikus processzort használnak, igaz, ugyanúgy 1280 aktív CUDA magot foghatnak munkára, mint elődeik. Hasonló lépésre a 3 GB-os modelleknél a 2016 végi pletykák alapján már sor került, igaz, azok a videokártyák még csak az OEM-ek számára voltak elérhetőek. A GeForce GTX 1060-as videokártyák GDDR5X fedélzeti memóriával ellátott variánsai minden különösebb hírverés nélkül, csendben kerülnek forgalomba, hogy a frissen piacra dobott Radeon RX 590-es modell piaci kilátásait megpróbálják egy kicsit rontani.

Az MSI műhelyéből már érkezett is egy GDDR5X fedélzeti memóriával szerelt újdonság, amely a GeForce GTX 1060 6 GB Armor OC nevet kapta. Az újdonság GP104-es GPU-ja 1280 CUDA magot, 80 textúrázót, 48 renderelő egységet és egy 192-bites memória-adatsínt rejt, órajelek terén pedig kissé eltér a referenciától, hála a gyári tuningnak. Míg a referencia GeForce GTX 1060-asok 1506 MHz-es alap- és 1709 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet alkalmaznak, addig az MSI újdonsága már 1544 MHz-es alap- és 1759 MHz-es GPU Boost átlag-órajellel dolgozhat.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Érdekesség, hogy ezeket az órajeleket a GP106 alapú Armor OCV1 modellnél már láthattuk. Ennél egy fokkal talán még érdekesebb, hogy a 6 GB-nyi GDDR5X típusú fedélzeti memória csak 8 GHz-es effektív órajelen ketyeg, pedig korábban úgy tűnt, ennél magasabb effektív órajelen dolgoznak majd a lapkák, amelyek 10 GHz-es órajelre lettek hitelesítve.

A kétventilátoros, egyedi hűtéssel ellátott újdonság egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót használ, videó kimenetei között pedig a szokás szerint három darab DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0b és egy DVI csatlakozó található. Az új videokártyán SLI csatlakozó is jelen van, de hogy az SLI támogatás aktív lesz-e vagy sem, az majd később derül ki. Nincs kizárva, hogy a GTX 1070-es és a GTX 1080-as modellek NYÁK lapját használta a gyártó a GP104-es GPU miatt, amelyeken ugye van SLI csatlakozó, ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a GTX 1060-as sorozatnál is aktívvá teszik az SLI támogatást.

Az új videokártya hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban még nem derült fény.

[quote]Mindenesetre az alacsony memória órajel kicsit kiábrándító. Lehet, hogy csak a selejtet akarja így kisöpörni az Nvidia, és nem az RX 590-nek ellenfelet állítani.

[/quote]

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap