Mobiltilalom New York utcáin

Az amerikai törvényhozóknak elegük lett. Az iPod-ok betiltása után a mobiltelefonokon, Blackberry-ken, videojátékokon és minden olyan elektronikus eszközön van a sor, amelyek zavaró tényezőként hatnak a közlekedésben.

Mobiltilalom New York utcáin

Carl Kruger szenátor javaslata a mobiltelefonok, Blackberry-k, videojátékok és más egyéb elektronikus eszközök használatára is kiterjed. A szenátor egy 21 éves férfi esetét hozta fel példaként, aki szeptemberben halt meg Brooklyn utcáin, miután zenét hallgatva lelépett a járdaszegélyről és halálra gázolta egy busz. Az elmúlt hónapban pedig egy 23 éves fiatalember halt meg hasonló módon.

„Ezek az eszközök elvonják az emberek figyelmét a közlekedésről, így nem veszik észre, vagy nem hallják az autók közeledését. Ez egy olyan méretű problémát jelent, amely további intézkedéséket kíván” – nyilatkozta a szenátor.

Jason Koppel, a szenátor munkatársa szerint mindössze annyit kellene tenniük az embereknek, hogy néhány másodperc erejéig kihúzzák fülhallgatójukat fülükből, amíg átkelnek az utcán. A szigorúan betartandó törvények ezen a héten lépnek életbe New York utcáin.

Charlotte Troisgros, egy 16 éves Manhattani diáklány, aki rendszeresen telefonál az utcán, csak nevetett a hír hallatán, és azt mondta, hogy ez egy képtelen ötlet a törvényhozók részéről. „Ennek semmi értelme. Bármikor elüthet egy autó” – tette hozzá.

E. Christopher Murray, amerikai ügyvéd is túlzásnak ítéli a döntéshozást. „Ahelyett, hogy az oktatás fejlesztésére, vagy a túl magas egészségügyi költségek, és a nagy mértékű adók csökkentésére koncentrálnának a törvényhozók, inkább anyáskodnak felettünk és megszabják, hogy hogyan menjünk át az utcán.” – nyilatkozta. – „És mi lesz a következő lépés? Akkor is megbírságolnak, ha nem nézünk szét rendesen az utcán?”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward