Mobilhálózat műholddal és napelemmel

Az ír Altobridge napelemmel működő mobiltelefon bázisállomást fejlesztett ki, amely az elszigetelt területeket műholdon keresztül kapcsolja be a telekommunikációs hálózatba.

Mobilhálózat műholddal és napelemmel

Az ír Altobridge napelemmel működő mobiltelefon bázisállomást fejlesztett ki, amely az elszigetelt területeket műholdon keresztül kapcsolja be a telekommunikációs hálózatba. A cég az Európai Űrügynökséggel (ESA) együttműködve juttatta el találmányát a piacra. „Örömmel vettünk részt a kutatásban és fejlesztésben, hiszen az érintett területeken még évekig megoldatlan lenne a telefonszolgáltatás” ‒ mondta Michèle Le Saux, az ESA műhold-kommunikációs szakértője.

Az állomások már üzemelnek számos ázsiai, afrikai és csendes-óceáni területen, illetve Észak-Irakban. A találmánnyal az Altobridge elnyerte a Világgazdasági Fórum „Technology Pioneer” díját. Mike Fitzgerald vezérigazgató elmondta: „Pár évvel ezelőtt Malajziában járva számos elszigetelt közösséggel találkoztunk, és első kézből láttuk, hogy milyen kommunikációs fejlesztésekre lenne szükségük. A szolgáltatókkal szorosan együttműködve igyekeztünk módot találni arra, hogy ezek a területek bekapcsolódhassanak a telekommunikációs hálózatba, és mindezt próbáltuk minél alacsonyabb költségekkel megoldani. Az ESA közreműködése nélkülözhetetlen volt mind a fejlesztésben, mind pedig a tényleges működtetés folyamatában.”

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward