Miért lett ideiglenes Xbox-exkluzív az új Tomb Raider?

A Microsoft alapvetően a kiadásért felel, de hardveres szakembereit is biztosítja a fejlesztéshez.

Miért lett ideiglenes Xbox-exkluzív az új Tomb Raider?

Miért lett a Rise of the Tomb Raider (ideiglenesen) Xbox-exkluzív? Nos, Darrell Gallagher, a Crystal Dynamics alapítója szerint ez a Microsofttal kialakított nagyon jó munkakapcsolatuknak köszönhető. Az egész akkor kezdődött, amikor elkészítették a Tomb Raider Underworldöt Xbox 360-ra, melyhez akkor exkluzív DLC-k készültek.

Ami a Tomb Raider 2013-as rebootját illeti, a játékból az első hónapban 3,4 millió példány kelt el, aminek valószínűleg mindenki nagyon örülne. Kivéve a Square Enixet, ahol valószínűleg komoly menedzsmentbeli problémák és felesleges többletterhelés miatt csalódásként élték meg a játék teljesítményét. Gallagher persze ezt nem mondta ki, csak annyit közölt, hogy egyébként a kiadó rögtön zöld utat adott a folytatás fejlesztésének, mert a játék minőségét kiemelkedőnek jónak találta. Végül aztán a next-gen konzolokra megjelent verzióknak köszönhetően új erőre kapott a játék a boltokban, és a mai napig összesen 7,5 millió példány kelt el belőle, ami Gallagher szerint már egyértelmű pénzügyi siker.

Végül Gallagher rátért arra is, hogyan segít a Microsoft a Rise of the Tomb Raider fejlesztésében. Nos, azon kívül, hogy ellátja a kiadói és marketinges feladatokat, hardveres szakembereket is küldtek a Crystal Dynamicshez, akik segítenek minél többet kifacsarni az Xbox One-ból és az Xbox 360-ból. Gallagher szerint hatalmas előnyei vannak annak, ha egy platformtulajdonos közvetlenül segít egy játék fejlesztésében, olyan tehetségeket tudnak ugyanis kölcsönözni így a projekthez, amik nem feltétlenül lennének meg házon belül a Crystal Dynamicsnél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward