Megszabadítana a telefonszámoktól az MS Echoes

Olyan új eljárást dolgozott ki a Microsoft, amellyel - legalábbis a felhasználó szemszögéből nézve - gyakorlatilag kiiktathatják a telefonszámokat a mobilos hívásokból.

Megszabadítana a telefonszámoktól az MS Echoes

Olyan új eljárást dolgozott ki a Microsoft, amellyel - legalábbis a felhasználó szemszögéből nézve - gyakorlatilag kiiktathatják a telefonszámokat a mobilos hívásokból. Az Echoes nevet viselő rendszer ugyanis egy mobilszolgáltatón keresztül összekötné az ember Windows Live Messenger-es fiókjában jegyzett kapcsolatait a hozzájuk tartozó telefonszámokkal. Így egyszerűen csak ki kell választanunk a felhívni kívánt illetőt az LM-es kapcsolataink közül, a híváshoz szükséges információkat pedig már beszerzi magának a rendszer, és automatikusan közli is azt a telefonnal - ehhez pedig dedikált üzenőkliensre sincs szükség. A cég állítása szerint a felhasználók így akkor is felhívhatnak valakit, ha fogalmuk sincs az illető telefonszámáról.

Mi több, az eljárás a különböző szabványok között is hidat ver: ha például egy csak számítógépen keresztül elérhető ismerősünket szeretnénk felhívni, úgy nála (a Live Messenger kliensében) a beérkező hívás hangchat-kérelemként jelenne meg, míg a szöveges üzenetek hagyományos chatként. A számítógép felől nézve pedig minden bekapcsolt mobil "online" felhasználóként jelenik meg, akinek minden további nélkül lehet szöveget és hangot is küldeni.

Az "Első Hullám" néven emlegetett próbaüzem egyelőre meg nem nevezett mobiltársaságokkal és egy béta Live Messenger klienssel veszi kezdetét a nyár folyamán, majd az ezt követő hullámok hozzák el az egyesített szórakoztató- és biztonsági szolgáltatásokat, valamint további olyan extrákat is, amelyekre a Microsoft a Danger felvásárlása útján tett szert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward